Media Tur – Agricultura Eco

MOVCA Noutăți Leave a Comment

Astăzi, 19.04.2019, a avut loc prima zi (din cele 2 planificate) de Media Tur pentru tinerii jurnaliști pe tema “Trăim Eco – Mâncăm Organic“. La întîlnire au venit 13 elevi și studenți, dar și cîțiva jurnaliști profesioniști.

Așa cum s-a indicat în agendă, prima jumătate a zilei a fost dedicată prezentărilor și discuțiilor despre Agricultura ecologică la general, cît și situația actuală din Republica Moldova.

Au vorbit: Marcela Stahi – șef serviciul producție ecologică și produse cu denumire de origine, MADRM; Grigore Daraban – reprezentant Organism de certificare Control Union Dnjestr și Alexei Micu – fermier și director executiv MOVCA.

A doua jumătate a zilei a fost vizita de la punctul de procesare din Ialoveni a cooperativei agricole “Moberry”. Președintele cooperativei, doamna Aneta Ganenco, ne-a vorbit despre procesul de preparare a pastilatei, dar și a celorlalte produse marca “Moberry”.

La final organizatorii au ținut un mic debriefing cu tinerii jurnaliști despre ceea ce au învățat în această zi. Cel mai important lucru pe care l-au înșeles ei în prima zi e că: un produs poate fi eco doar dacă are sigla corespunzătoare și codul organismului de certificare pe ambalaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *