Ghid privind producerea căpșunului ecologic în seră

Un ghid de buzunar cu tema „Cultivarea căpșunului ecologic pe teren protejat” a fost elaborat recent de un voluntar al Programului USAID „Farmer-to-Farmer” în conlucrare cu experți din țara noastră.

Ghidul face parte dintr-o serie de publicaţii elaborate de CNFA Moldova în parteneriat cu asociațiile obştești MOVCA și „Educație pentru Dezvoltare”.

Publicația conține informații privind capacitatea de producere a căpșunului, perioada de cultivare, distanțe și scheme de plantare, tipul solului, rotația culturilor.

La fel, ghidul include date despre soiurile de căpșun, întreținerea culturii, managementul bolilor și al dăunătorilor, materialul de acoperire a serelor, bugetarea investițiilor etc.

Conținutul a fost întocmit de Kevin J. Tate, de la Universitatea din Florida, SUA, care anterior a acordat consultanță de afaceri pe bază de voluntariat unor fermieri moldoveni beneficiari ai Programului „Farmer-to-Farmer”, finanțat de USAID și implementat de CNFA Moldova. La editarea publicației au mai contribuit Dmitri Dodica și Andrei Zbancă de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

Ghidul va fi oferit gratuit fermierilor care practică agricultura ecologică, iar versiunea electronică va fi disponibilă pe www.movca.md la rubrica Publicații.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundației „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED).

                                

Pentru informaţii suplimentare:

Vasile BUMACOV, directorul CNFA Moldova

Tel.: 069101592

vbumacov@cnfamoldova.org

Vezi și alte noutăți