„Agricultura ecologică este un sistem holistic de management al producției care promovează și îmbunătățește sănătatea agro-ecosistemelor, inclusiv biodiversitatea, ciclurile biologice și activitatea biologică a solului. Se subliniază utilizarea practicilor de management în detrimentul utilizării inputurilor agricole, ținând cont de faptul că condițiile regionale necesită sisteme adaptate la nivel local. Acest lucru se realizează prin utilizarea, acolo unde este posibil, a metodelor agronomice, biologice și mecanice, spre deosebire de utilizarea materialelor sintetice, pentru a îndeplini orice funcție specifică în cadrul sistemului.” (FAO/ Comisia WHO Codex Alimentarius, 1999) (FAO/WHO Codex Alimentarius Commission, 1999)
Lanțul valoric ecologic din Republica Moldova este în prezent foarte mic (doar 1% din terenul arabil) și este în decalaj față de alte țări din regiune și din Europa. Deși aici suntem la început, avem oportunități care ne încurajează să credem că putem converti cu succes agricultura convențională în cea ecologică, beneficiind astfel o gamă largă de părți interesate: consumatori, producători agricoli, procesatori și alții.
Resurse Naturale
Solul din Moldova este printre cele mai bogate din lume. Atât de bogat, de fapt, încât a fost desemnat Patrimoniu Mondial de UNESCO World Heritage Convention. O mare parte din terenul nostru agricol este format din cernozem, cel mai bun sol din lume pentru cultivarea fructelor și legumelor.
Preferințele consumatorilor
Suport guvernamental
Dezvoltarea exportului
Platformă de studii în agricultura ecologică
Platformă de comerț electronic pentru a vinde ecologic
A deveni un participant activ în lanțul valoric al agriculturii ecologice din Moldova poate fi o oportunitate de carieră interesantă și promite să fie un mijloc de existență plin de satisfacții. MOVCA oferă sfaturi și asistență esențială pentru a vă ajuta să începeți și să vă sprijine în călătoria către eco.
Următoarea listă de verificare este un bun punct de referință pentru o mentalitate ecologică de succes:
Certificarea ecologică este de obicei un proces simplu care conține cinci pași:
Odată certificată, o fermă sau o afacere trebuie să treacă printr-un proces anual de revizuire și inspecție pentru a menține certificarea.