Produsele Eco pe înțelesul jurnaliștilor: de la mit la degustare


Luni, 7 octombrie 2019, orele 12:30 – 15:30, la Casa Presei, sala 201a, va avea loc un atelier interactiv pentru reprezentanții mass-media din Moldova, organizat de doamna Tamara Șchiopu (Etno-Gastronomica).

Ce înseamnă un produs Eco? Crescut acasă? Fără chimicale? Gustos? Sănătos? Tradițional? Natural?

Niciuna din acestea! Or, presa uneori creează mari confuzii și defavorizează producătorii ecologici certificați prin relatarea de materiale eronate.

Acest atelier vine să explice foarte simplu, succint și evident care produse și care producători pot fi calificați ”eco” ”bio” sau ”organic” în materialele de interes public.

Vom prezenta mostre de produse eco-false, crâmpeie din materiale eronate, dar și vom degusta produse autohtone cu certificat ecologic.

Participanții vor obține acces la materiale originale de interes public care vin să explice noțiunile în detaliu în cadrul unei campanii de conștientizare a conceptului Eco în Moldova.

Participarea este gratis, cu înregistrare prealabilă obligatorie prin email la info@etnogastronomica.md.

Acest eveniment este organizat prin suportul financiar al proiectului implementat de People in Need Moldova și are ca scop promovarea în mase a conceptului de produs ecologic și dezmințirea informațiilor false la această temă.

Vedeți pagina evenimentului pe FaceBook.


Lasă un răspuns