Adaptarea practicilor agricole la schimbările climatice


Unul din proiectele implementate de Asociația MOVCA are ca scop promovarea practicilor benefice mediului prin îmbunătățirea potențialului comunităților locale de adaptare la schimbările climatice.

Cu acest scop au fost inițiate 2 loturi demonstrative în s. Lăpușna și s. Balceana ale raionului Hîncești. Loturile au fost însemânțate cu un amestec de siderate de ovăz și mazăre.

Seceta acută din anul acesta nu a permis dezvoltarea normală a plantelor inițiate. Astfel de comun acord cu echipa de implementare a proiectului și proprietarul loturilor s-a decis ca culturile să fie încorporate în sol pentru sporirea materiei organice din sol, iar loturile să fie reînsemânțate cu siderate din familia gramineelor si leguminoaselor.

Toate experiențele sunt documentate în material video care curând va fi disponibil publicului larg pe platforma E-learning al Asociației MOVCA.

Proiectul dat este realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea potențialului comunităților locale de adaptare la schimbările climatice”, implementat de MOVCA, în cadrul programului de Granturi Mici (PGM) „Cetățeni activi pentru protecția mediului”. Conținutul acesteia intră în responsabilitatea beneficiarului și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a implementatorului sau donatorului. PGM este gestionat de AO EcoContact cu suportul financiar al Guvernului Suediei, în baza acordului semnat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Suediei.


Lasă un răspuns