Conferință internațională privind sectorul alimentelor ecologice

Reprezentanții Asociației MOVCA vor participa marți, 15 noiembrie, la o conferință internațională cu tema „Cooperarea dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic în sectorul alimentelor ecologice: posibilități și provocări”, desfășurată la Vilnius, Lituania.

Agenda evenimentului include subiecte privind asigurarea securității alimentare globale pe fondul crizelor recente, posibilitățile și provocările legate de cooperarea dintre UE și Parteneriatul Estic în sectorul alimentelor ecologice, noua politică agricolă comună pentru 2023-2027. În context, vor fi abordate și aspecte legate de regulile UE de acces pe piață pentru produsele agroalimentare și creșterea competitivității operatorilor din sectorul alimentar ecologic al Parteneriatului Estic.

În cadrul conferinței, Xenia Martînov, manager de proiecte în cadrul Asociației MOVCA, va prezenta rezultatele proiectului „Into the Sun” și va participa la sesiunea de discuții axată pe impactul mai multor inițiative similare ale UE. 

Proiectul internațional de consolidare a sectorului de produse ecologice din țările Parteneriatului Estic, „Into the Sun”, finanțat prin inițiativa EU4Business a Uniunii Europene, a fost implementat în perioada septembrie 2021 – ianuarie 2022 de Asociația MOVCA în parteneriat cu organizaţii similare din Georgia, Lituania şi Italia. 

Scopul proiectului „Into the Sun” este de a contribui la sporirea calităţii produselor agricole ecologice, intensificarea cooperării dintre fermieri şi procesatori, stimularea relaţiilor comerciale şi crearea unor oportunităţi de afaceri între ţările Parteneriatului Estic şi cele ale Uniunii Europene.