Zece lecții noi au fost adăugate la cursul online în principiile agriculturii ecologice

Zece lecții video au fost adăugate la cursul online în principiile agriculturii ecologice, disponibil gratuit pe platforma www.studii.movca.md

Temele noilor lecții țin de standardele de calitate, procesare, conversia la agricultura ecologică, combaterea buruienilor, bolilor și a dăunătorilor, inputurile permise, accesarea pieței, inclusiv a celei de export etc.

Subiectele noilor video-uri au fost identificate în cadrul unui sondaj realizat în rândul utilizatorilor platformei www.studii.movca.md.

Cursul dispune în total de 50 de lecţii video cu o durată de aproximativ 10 minute fiecare, împărțite în nouă module. 

Principalele teme ale cursului se referă la principiile agriculturii ecologice, standarde, sustenabilitate, subvenţionare, bariere, certificare, etichetare, asolament, combatere a bolilor şi dăunătorilor, fertilizare, fabricarea composturilor etc.

La finalizarea cursului, cunoștințele utilizatorilor sunt testate online, iar certificatul de absolvire este generat în mod automat.

Platforma www.studii.movca.md a fost creată de Asociaţia MOVCA în cadrul proiectului „Portalul educațional e-learning în agricultura ecologică”, finanțat de Programul de granturi mici al Facilității Globale de Mediu și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). La realizarea lui a contribuit şi continuă și în prezent să acorde sprijin financiar Programul USAID „Farmer-to-Farmer”, implementat de CNFA Moldova.

Vezi și alte noutăți