Conectați-vă la experiența din Ucraina privind agricultura ecologică!


CE?
People in Need Moldova anunță selectarea unui grup de fermieri, aflați în conversie sau certificați ecologic, pentru a participa la o instruire teoretico-practică privind agricultura ecologică în regiunea Poltava, Ucraina, la complexul agricol „Agroecologiya” (7000 ha, 5500 vite).

DE CE?
Fermierii vor învăța, atât în sala de studii, cât și în câmp, despre importanța rotației culturilor și a analizei solului. Ei vor afla din experiența agronomilor ucraineni despre semințele și echipamentele utilizate în agricultura ecologică și despre metodele de combatere a buruienilor și bolilor ce pot afecta culturile. Pe parcursul instruirii, fermierii vor cunoaște aspectele practice privind certificarea în agricultura ecologică, depozitarea corectă a producției ecologice, creșterea vitelor, producerea compostului, dar și tehnologiile de procesare. Totodată, experții ucraineni vor răspunde la întrebările fermierilor și le vor oferi sfaturi în privința activității în regim ecologic.

CUM?
Selectarea fermierilor se va face după principiul „primul venit – primul servit”, conform următoarelor condiții:

  • Fermierii să fie certificați ecologic sau în conversie;
  • Fermierii să dețină experiență sau să cunoască sectorul agriculturii ecologice;
  • Participanții să dețină pașaport valabil cel puțin jumătate de an.

Deplasarea va avea loc în perioada 12-14 august 2019, iar costurile pentru transport, cazare și mâncare vor fi acoperite de People in Need Moldova, în cadrul proiectului „Agricultura ecologică fortificată”, finanțat de Agenția din cadrul Ministerului Afacerilor Economice și Politicilor de Mediu din Olanda, implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu Prograin Organic.

SUNTEȚI INTERESAȚI?
Vă puteți înregistra până vineri, 2 august, prin telefon – 069023326, sau prin e-mail la adresa ala.ionescu@peopleinneed.cz


Leave a Reply