Raftul expozițional ECO-Moldova: Promovarea produselor ecologice autohtone


Vă aducem la cunoștință că în scopul promovării produselor ecologice autohtone, Agenția de Investiții a lansat raftul expozițional ECO-Moldova care reprezintă o inițiativă de promovare a Republicii Moldova ecologice, imagine – care o va ralia la tendințele economiei globale, atribuindu-i avantaje competitive regionale.

Similar anului precedent, Agenția de Investiții își propune să ofere misiunilor diplomatice din străinătate produse ecologice cu valoare înaltă  pentru suplinirea  Raftului ECO-Moldova, misiunea căruia este de a servi drept carte de vizită a Republicii Moldova pentru oferta de produse ecologice. Ne dorim ca acest instrument practic să susțină eforturile misiunilor diplomatice dar și a producătorilor autohtoni de promovare pe noi piețe, stabilirea contactelor directe și ulterior intrarea în lanțul de retail străin.

Pentru acest an, Agenția de Investiții prin intermediul Asociației MOVCA și-a propus achiziționarea produselor de la agenții economici pentru a completa Raftul Eco Moldova deja expus în 34 misiuni diplomatice din străinătate și 6 parteneri locali (MEI, MADRM, USAID, Delegația UE, GIZ, Cancelaria de Stat).

În acest context, în urma produselor selectate de Agenția de Investiții, au fost colectate produse ecologice cu termen de valabilitate nu mai mic de un an de zile, produse precum: hrișcă verde decortificată,  fructe uscate; miez de nuci; miez de alun de pădure; miez de migdal prăjit și crud; pistil; ceaiuri și ulei din miez de nucă.


Leave a Reply