Consiliul MOVCA a stabilit prioritățile pentru prima jumătate a anului 2022

Asociația MOVCA va trece în timpul apropiat printr-un proces de reorganizare prin schimbarea statutului său, din organizație patronală în obștească. Totodată, vor fi depuse demersurile necesare pentru ca toți doritorii să poată direcționa către MOVCA cele două procente din impozitul anual pe venit al persoanelor fizice.

Decizia a fost luată la ședința de miercuri seara a Consiliului MOVCA și urmărește transpunerea în practică a unei propuneri în acest sens lansate la adunarea anuală a membrilor.

Amintim în context și de faptul că Asociaţia MOVCA beneficiază, în perioada decembrie 2021-iunie 2022, de asistenţă în dezvoltarea capacităţilor organizaţionale din partea unei companii autohtone, angajate de CNFA Moldova.

Printre prioritățile stabilite de membrii Consiliului MOVCA pentru prima jumătate a acestui an se numără și ajustarea cotizațiilor de membru, modificate în anul trecut pe fondul dificultăților cauzate de seceta din sezonul agricol 2020.

Un alt obiectiv important se referă la optimizarea pachetului se servicii oferite de MOVCA, în vederea creșterii atractivității și a interesului față de calitatea de membru al asociației, precum și al promovării practicilor agricole ecologice în rândul fermierilor autohtoni.

O activitate prioritară pentru perioada ce urmează ține de organizarea participării atât a membrilor, cât și a Asociației MOVCA la cea mai mare expoziţie de produse ecologice din lume – „Biofach”, precum și la alte acțiuni similare desfășurate în țara noastră și peste hotare.

Vezi și alte noutăți