Partenerii noștri în agricultura ecologică

De la fondarea asociației noastre, noi am lucrat și am interacționat cu mai multe asociații care au aprieciat viziunea ecologică dar și au ajutat nespus de mult la dezvoltarea agriculturii ecologice în Republica Moldova. Noi suntem recunoscători partenerilor și credem că în continuare putem dezvolta proiecte care vor atinge scopurile, obiectivele și planurile comune care ne va ajuta să ne dezvoltăm reciproc.

USAID este cea mai importantă agenție de dezvoltare internațională din lume și un actor catalizator care conduce la rezultatele dezvoltării. În sprijinul reformelor democratice și ale pieței libere din Moldova, proiectele USAID lucrează pentru a consolida creșterea economică și guvernanța democratică.

 

USAID colaborează cu sectoarele publice și private din Moldova pentru a obține o creștere economică largă, a reduce sărăcia și a consolida economia de piață. Lucrând cu grupuri de industrii, inclusiv microîntreprinderi din agricultura de mare valoare, USAID ajută la creșterea competitivității sectorului privat pe piețele regionale. USAID sprijină, de asemenea, reformele de reglementare și legale pentru a îmbunătăți mediul de afaceri.

Cultivating New Frontiers in Agriculture este o organizație internațională de dezvoltare agricolă care este specializată în proiectarea și implementarea inițiativelor agricole durabile, bazate pe întreprinderi. Lucrăm cu companii, fundații, guverne și comunități pentru a construi parteneriate locale și globale personalizate, care să răspundă cererii tot mai mari de alimente a lumii. De la înființarea noastră în 1985, am conceput și implementat inițiative de dezvoltare agricolă bazate pe întreprinderi pentru a facilita accesul pe piață, a spori competitivitatea agrobusiness, a crește productivitatea și a îmbunătăți accesul la inputuri și finanțare în 47 de țări din întreaga lume.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) este organul central de specialitate al administrației publice, subordonat Guvernului Republicii Moldova. Are misiunea de a asigura realizarea prerogativelor constituționale ale Guvernului la elaborarea și promovarea politicii de stat de dezvoltare durabilă a sectorului agro-industrial al țării, prin sporirea competitivității și productivității sectorului, precum și asigurarea inofensivității și suficienței alimentare a țării, în vederea creării premiselor pentru creșterea permanentă a bunăstării populației.

Federația Internațională a Mișcărilor pentru Agricultură Ecologică este organizația mondială-umbrelă pentru mișcarea agriculturii ecologice, care reprezintă aproape 800 de afiliați în 117 țări.

 

Ea își declară misiunea de a „conduce, uni și ajuta mișcarea ecologică în întreaga sa diversitate”, iar viziunea este „adoptarea la nivel mondial a sistemelor sănătoase din punct de vedere ecologic, social și economic, bazate pe principiile agriculturii ecologice”.

 

Printre gama sa largă de activități, federația menține un standard de agricultură ecologică și un serviciu de acreditare și certificare ecologică.

People in Need (PIN) depune eforturi pentru a construi o lume în care oamenii nu sunt constrânși de o societate fără libertăți, de sărăcie, lipsa oportunităților sau de discriminare. Noi credem că lumea noastră poate fi un loc mai bun pentru oamenii afectați de sărăcie, nedreptate sau inegalitate. De asemenea, noi considerăm că oamenii aflați în dificultate pot juca un rol activ pentru ca dezvoltarea globală să devină mai incluzivă și durabilă.

”EcoVisio” are la cârmă un mic grup de entuziaști din Germania și Moldova. Noi dorim să atingem potențialul Moldovei ca regiune-model de dezvoltare durabilă, și pentru ca oamenii de aici să-și atingă potențialul de a schimba ceva în bine. Viziunea noastră pentru viitorul Moldovei și al întregii regiuni înseamnă o societate activă, un mediu înconjurător sănătos și o economie prosperă și echitabilă.

 

Misiunea noastră e să aducem acest viitor cât mai aproape de prezent, prin activități educaționale, promovarea teoretică și practică a traiului sustenabil, crearea și creșterea de comunități, și susținerea inițiativelor care ne împărtășesc viziunea. Nu în ultimul rând, suntem dedicați egalității de gen în toate activitățile, campaniile și structurile noastre interne.

 

În tot parcursul nostru, ne-au fost și încă ne sunt alături numeroși susținători, prieteni, colaboratori, parteneri și finanțatori, cărora le mulțumim nespus.

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova este o asociaţie obştească neguvernamentală, apolitică, nonprofit, constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, în vederea realizării în comun a scopurilor determinate prin comun acord. Scopurile Asociaţiei constau în contribuirea la:

1. Ridicarea bunăstării producătorilor autohtoni ecologici, artizanali și tradiționali de produse alimentare;

2. Ridicarea nivelului de conștientizare a consumatorilor cu referință la produsele ecologice, artizanale și tradiționale pentru o alimentație sănătoasă.

Agenția Invest Moldova este un partener de încredere de cooperare pentru investitorii interni și străini în proiecte de dezvoltare care se extind la nivel global. Oferim servicii personalizate pe tot parcursul procesului de decizie de investiții și sprijinim investitorii existenți în extinderea operațiunilor lor. Suntem Ambasadorul Brandului de țară, poziționând Moldova pe harta economică globală, mandatați pentru atragerea investițiilor, facilitarea exporturilor și promovarea turismului.

ÚKZÚZ (Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture)

Este un organism specializat al administrației publice înființat de Ministerul Agriculturii al Republicii Cehe.

Institutul efectuează administrarea și desfășurarea altor activități administrative, sarcini de expertiză și testare și activități de control și monitorizare în conformitate cu actele speciale în domeniile testarii soiurilor de plante, furajelor, testarii agrochimice a solurilor, solurilor și nutriției plantelor, semințelor, plante perene (vinicultura și hamei), protecție împotriva organismelor dăunătoare și protecția plantelor.

Sediul Institutului se află în Brno, iar activitățile sale se desfășoară la locurile de muncă din toată Republica Cehă.

Agrobiznes este un proiect media care a luat naștere acum 9 ani în Republica Moldova, devenind primul și cel mai popular portal de știri agricole din Moldova. Agrobiznes este Partener Media al unora dintre cele mai importante evenimente cu tematică agricolă din Moldova și România.