Vocea agriculturii ecologice în Republica Moldova!

Moldova
Organic
Value
Chain
Alliance

Alianța Lanțului Valoric în Republica Moldova este o asociație bazată pe membri care pledează pentru agricultura ecologică.

info@movca.org

+373 782 288 77

Ultimele noutăți
Implementăm proiecte minunate

Platforma de vânzări

Platforma de studii

... și avem oameni minunați care le folosesc

Despre MOVCA

bd. Dacia 18, of. 3

Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică (MOVCA, acronim din engleză), este prima și cea mai mare asociație din Republica Moldova care susține și pledează pentru agricultura ecologică. Scopul principal al asociației este de a susține toți operatorii din lanțul valoric al agriculturii ecologice, precum și de a încuraja toți doritorii de a activa în acest lanț valoric.

Agricultura ecologică oferă returnarea investiției mai rapid decât agricultura convențională, totodată este unica soluție pentru a păstra calitatea solurilor pentru generațiile următoare. Vino cu noi să activăm împreună! Ajută-ne să fim vocea agriculturii în Republica Moldova!

MOVCA în cifre

0
Ani de activitate
0
Membri
0
Suprafața certificată ecologic a membrilor MOVCA
0
Tone de produse ecologice exportate de la fondarea asociației
0
Studenți înregistrați în platforma noastră de studii​
0 %
Teren certificat ecologic în Moldova​
0
Proiecte implementate cu succes​
0
Publicații​

Succesul vine din procesele de lucru

Viziunea și misiunea

Viziunea: Să cultivăm ecologic pentru a obține excelența în agricultură și comerț, să protejăm mediul, și să sporim bunăstarea economică și socială a comunității

MisiuneaSă promovăm și să protejăm agricultura ecologică cu o voce unificatoare care servește, angajează și încurajează membrii săi diverși de la fermă la piață

Dezvoltarea lanțului valoric

MOVCA crede că dezvoltarea lanțului valoric în agricultura ecologică este vitală pentru o sustenabilitate de lungă durată a fermelor din Moldova dar și a întregului lanț valoric al agriculturii. Noi colaborăm cu mulți jucători ai agriculturii ecologice din întreaga lume, astfel aducem cele mai bune practici pentru țara noastră.

Implementarea Proiectelor

De la fondarea asociației, mai mult de 48 proiecte au fost implementate. Toate proiectele au fost focusate pe agricultura ecologică, susținând membrii noștri sau dezvoltând capacități ale asociației. Cu fiecare proiect implementat, MOVCA a devenit mai bună, datorită experienței acumulate.

Spartac CHILAT: Ne dorim ca țara noastră să se afirme pe piața externă ca furnizor de produse agroalimentare ecologice cu valoare adăugată

Asociația MOVCA este în prezent principala platformă de promovare a agriculturii ecologice din țara noastră. Treptat, eficiența ei a sporit și acum ea își propune să activeze în beneficiul fiecărui membu al său în parte. Am dori ca toate posibilitățile de a atrage noi parteneriate public-private sau de a implementa proiecte comerciale să fie la îndemâna membrilor, mai ales a celor cu inițiativă orientată spre promovarea și dezvoltarea acestui sector. Atunci când sunt create beneficii pentru grupuri restrânse de persoane, entități, impactul nu este unul de rezonanță, iar aceasta a fost și una din cauzele care au frânat dezvoltarea sectorului ecologic. Pentru noi, MOVCA este un instrument de lobby în raport cu instituțiile publice, o posibilitate de a atrage asistență din partea donatorilor externi, dar și de a asimila tehnologii, practici noi, a crea sustenabilitate în sector și a descuraja dorința unor antreprenori de a obține rezultate maxime în termen scurt.