Doctorul habilitat în ştiinţe agricole, profesorul cercetător şi expertul în agricultura durabilă şi cea ecologică Boris Boincean a fost decorat cu Ordinul Republicii printr-un decret al preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Distincţia de stat supremă a Republicii Moldova i-a fost conferită în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru contribuţie substanţială la afirmarea intereselor şi promovarea imaginii ţării noastre în lume, pentru iniţiativă civică şi participare activă în avansarea reformelor, precum şi cu prilejul aniversării a XXX-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Decretul include în total o listă din 30 de personalități care au marcat istoria ultimelor trei decenii ale țării.

Decretul cu nr. 188-IX datează din 15 octombrie 2021.

Boris Boincean este directorul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia” din Bălţi şi preşedintele Consiliului de Administrare al Asociaţiei Patronale „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică” (MOVCA).

Echipa MOVCA se alătură numeroaselor felicitări ce i-au fost adresate în ultimele zile şi îi urează succese mari în continuare, sănătate şi noi realizări în beneficiul întregii societăţi.