Boris Boincean a fost desemnat de AŞM câştigător al premiului „Andrei Ursu”

Directorul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia” din Bălţi, Boris Boincean, a fost desemnat câştigător al premiului în domeniul agriculturii „Andrei Ursu” în cadrul unui concurs desfăşurat recent de Academia de Ştiințe a Moldovei.

Doctorului habilitat în ştiinţe agricole, profesorului-cercetător şi expertului în agricultura durabilă şi ecologică Boris Boincean i-a fost decernat acest premiu pentru monografia „Farming the Black Earth Sustainable and Climate-Smart Management of Cernozem Soils”.

Concursul a fost organizat de AŞM în scopul decernării premiilor pentru rezultate științifice valoroase obținute în anii 2019–2020 în domenii ştiinţifice (ştiinţe ale vieţii, exacte şi inginereşti), precum și pentru promovarea științei în mass-media în anul 2020.

Recent, Boris Boincean a fost decorat şi cu cea mai înaltă distincţie de stat – Ordinul Republicii. Boris Boincean este şi preşedintele Asociaţiei Patronale „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică” (MOVCA), iar echipa MOVCA îi adresează şi de această dată sincere felicitări, sănătate şi noi realizări în beneficiul tuturor.

Vezi și alte noutăți