Vizită de studiu în Italia pentru companii din domeniul alimentelor ecologice

Asociaţia MOVCA a participat, în perioada 17-19 noiembrie, la o vizită de studiu în Italia, organizată pentru companiile din domeniul produselor alimentare ecologice în cadrul proiectului „PLAT4FOOD”.

Acest proiect este finanțat de EU4Business, iniţiativă a Uniunii Europene, şi implementat de un consorțiu de organizații de suport în afaceri din Republica Moldova, Bulgaria, Italia și Georgia.

Agenda evenimentului a inclus prezentarea ecosistemului economic şi social italian Coldiretti, a Asociației agenților comerciali din Italia USARCI, a ecosistemului economic din Bulgaria, precum şi a partenerilor estici din Republica Moldova şi Georgia. Participanţii au avut ocazia de a vizita parcul alimentar Fico Eataly din Bologna şi compania Cà della Marca din Treviso.

Proiectul „PLAT4FOOD” are scopul de a oferi asistenţă companiilor din Republica Moldova pentru elaborarea în comun cu întreprinderi din țările Parteneriatului Estic și Uniunea Europeană a unor produse și servicii, precum şi pentru internaționalizarea afacerilor. În cadrul „PLAT4FOOD”, companiile din domeniul alimentar vor participa la vizite de studiu şi întâlniri de afaceri organizate în Georgia și Italia pentru a fi create oportunități de acces la noi piețe de desfacere a produselor ecologice. Proiectul „PLAT4FOOD” este implementat în perioada 1 octombrie 2021-1 februarie 2022.

Asociaţia MOVCA participă la implementarea, în perioada septembrie 2021-ianuarie 2022, a proiectului EU4Business, desfăşurat concomitent şi în Georgia, Lituania şi Italia, şi orientat spre creşterea calităţii produselor agricole ecologice şi exportul lor pe piaţa UE.

Pentru detalii:

Victoria CEBAN, directorul executiv al Asociației MOVCA

Tel.: 078 315 587

projects@movca.org

www.movca.md

Vezi și alte noutăți