Pachetul de control al Prograin Organic, achiziţionat de un fond de investiţii din Olanda

Pachetul de control al Prograin Organic, achiziţionat de un fond de investiţii din Olanda

Pachetul de control al companiei Prograin Organic, membră a Asociaţiei MOVCA, a fost achiziționat recent de Fondul de investiții Anders Invest Food&Agri din Olanda.

În acest context, un grup de reprezentanţi ai Anders Invest Food&Agri au efectuat, în perioada 19-21 decembrie 2021, o vizită în ţara noastră.

Theo van Stuijvenberg, fondator și co-proprietar al Anders Invest Food&Agri, a menţionat la o întrevedere avută la CCI Moldova că noua investiţie este importantă mai ales prin prisma inițiativei Uniunii Europene “Pactul verde european”. Aceasta presupune tranziţia până în 2030 a aproximativ 25 la sută din terenurile agricole ale UE spre agricultura ecologică.

Potrivit lui Theo van Stuijvenberg, investiția Anders Invest Food&Agri în ţara noastră este  importantă nu numai pentru agricultura ecologică, dar și pentru promovarea unui mod sănătos de viață şi, în special, a consumului de produse ecologice.

Noile investiții vor asigura în primul rând achitarea în termen a plăţilor pentru producţia livrată de fermierii ecologici, precum și dezvoltarea pilonilor de bază ai acestui tip de producere agricolă:  respectarea asolamentelor, ameliorarea fertilității solului.

Spartac Chilat, co-proprietar și partener local al Anders Invest Food & Agri, a precizat că unul din scopurile stabilite în urma acestei tranzacţii este de a susține creșterea suprafețelor cultivate în sistem ecologic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.