Platforma de vânzări
Mai mult
Platforma de studii
Mai mult
Devino membru

Beneficiile uleiurilor presate la rece, abordate la un webinar organizat de MOVCA

Asociaţia MOVCA a organizat miercuri, 19 ianuarie, un webinar privind beneficiile uleiurilor presate la rece.

Potrivit medicului-nutriționist Maria-Victoria Racu, de cea mai înaltă calitate sunt considerate uleiurile cu cel mai mic conţinut de acid oleic liber, obţinute prin presarea la rece şi doar din prima stoarcere, cum ar fi cele extravirgine.

Beneficiile lor rezidă în faptul că sunt bogate în nutrienţi, antioxidanţi, substanţe antiinflamatoare, susţin sănătatea creierului, inimii, sistemului osteoarticular, pielii etc.

Presarea la rece oferă avantaje legate de proprietăţile nutritive, aromatice, gustative, conţinutul înalt de antioxidanţi, de acid oleic, fosfolipide, trigliceride.

Cele mai frecvent întâlnite tipuri de uleiuri presate la rece sunt cele de cocos, soia, floarea-soarelui, rapiţă, seminţe de dovleac sau struguri, măsline, fistic, nuci, in, susan etc.

Conform studiilor, în procesul rafinării sunt distruşi nutrienţi importanţi din compoziţia uleiurilor – 63% de antioxidanţi, 27% din vitamina E, 40% din substanţele vegetale care reduc colesterolul din sânge şi previn unele tipuri de cancer, 88-90% din calciu, magneziu, fier, proteine etc.

Pe de altă parte, rafinarea are inclusiv scopul de a înlătura pesticidele, dar şi de a creşte termenul de valabilitate al uleiurilor.

Totuşi, uleiurile presate la rece nu sunt indicate pentru gătitul la temperaturi înalte, unde sunt recomandate cele rafinate.

Nutriţionistă cu studii şi certificări obţinute în România, Israel, Rusia şi Republica Moldova, Maria-Victoria Racu a acordat până acum peste 200 de traininguri în alimentaţia corectă şi echilibrată a tuturor categoriilor de vârstă şi ghidare individuală spre slăbit la peste 200 de persoane.

Pentru detalii:

Venedict Strişca,

coordonator vânzări al Asociaţiei MOVCA

Tel.: 079926967

venedict.strisca@movca.org

Vezi și alte noutăți