Oportunități de studiere, angajare și afirmare în câmpul muncii pentru abiturienți

Un grup de elevi ai clasei a XII-a de la Liceul Teoretic „Gheorghe Palade” din satul Puhoi, raionul Ialoveni, a vizitat miercuri, 6 aprilie, laboratorul „Vitrohub Moldova”, creat în țara noastră de compania Euroalun, membră a Asociaţiei MOVCA, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova (USM).  

„Vitrohub Moldova” este cel mai modern laborator de micropropagare a plantelor, unic de acest gen în Republica Moldova, și este specializat în producerea de material săditor pomicol devirusat, inclusiv la comandă, precum: plante medicinale, pomi fructiferi, pomușoare, portaltoiuri etc.

Laboratorul este dotat cu tehnologicii de ultimă generație, ce oferă o precizie înaltă. Spațiile de aclimatizare și gestionare a umidității, temperaturii și luminii creează un mediu optim pentru înmulțirea plantelor și transferul lor ulterior în seră cu mediu controlat.

Scopul vizitei a fost de a familiariza viitorii absolvenți ai ciclului de învățământ liceal cu unele oportunități de studiere, angajare ulterioară și afirmare în câmpul muncii din țara noastră.

Viitorii studenți au avut posibilitatea de a vedea cu ochii proprii ce prezintă tehnologiile moderne și de a se familiariza cu întreg procesul de micropropagare a plantelor.

Totodată, reprezentanții Facultății de biologie și pedologie a USM le-au prezentat viitorilor absolvenți oferta de studii în cadrul acestei facultăți care poate fi consultată pe https://biologie.usm.md/.

În context, reprezentanții Asociației MOVCA le-au oferit viitorilor studenți mai multe broșuri axate pe agricultura ecologică.

„Vitrohub Moldova” a fost înființat cu scopul de a asigura piața autohtonă cu material săditor de calitate și la prețuri competitive, de vreme ce în prezent importurile acoperă aproximativ 50 la sută, iar produsele autohtone sunt în mare parte infectate.

Vezi și alte noutăți