Noi oportunități de instruire gratuită online în agricultura ecologică

Primul și singurul curs de lecţii video axat pe principiile agriculturii ecologice din țara noastră, disponibil gratuit pe platforma www.studii.movca.md, va fi completat în timpul apropiat cu zece subiecte noi. 

Temele pentru noile video-uri au fost identificate în cadrul unui sondaj realizat în rândul utilizatorilor acestei platforme de instruire.

Astfel, cei mai mulți dintre utilizatori au pledat pentru subiecte legate de standardele de calitate, procesare, conversia la agricultura ecologică, combaterea buruienilor, bolilor și a dăunătorilor, inputurile permise, accesarea pieței, inclusiv a celei de export etc.

Lista temelor față de care manifestă interes utilizatorii platformei este însă una mult mai vastă. De aceea, Asociația MOVCA preconizează elaborarea în viitor și a unui nou curs, tematic, cel existent fiind unul introductiv.

Platforma de instruire online în principiile agriculturii ecologice www.studii.movca.md a fost creată de Asociaţia MOVCA în cadrul proiectului „Portalul educațional e-learning în agricultura ecologică”. 

Proiectul a fost finanțat de Programul de granturi mici al Facilității Globale de Mediu și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). La realizarea lui a contribuit şi continuă și în prezent să acorde sprijin financiar Programul USAID Farmer-to-Farmer.

În acest moment, utilizatorii platformei www.studii.movca.md pot urmări gratuit 40 de lecţii video cu o durată de aproximativ 10 minute fiecare, împărțite în nouă module. 

Principalele teme ale cursului introductiv se referă la principiile agriculturii ecologice, standarde, sustenabilitate, subvenţionare, bariere, certificare, etichetare, asolament, combatere a bolilor şi dăunătorilor, fertilizare, fabricarea composturilor etc.

La finalizarea cursului, cunoștințele utilizatorilor sunt testate online, iar certificatul de absolvire este generat în mod automat.

Pentru detalii, contactați:

Victoria CEBAN, coordonator platforma www.studii.movca.md, directorul executiv al Asociației MOVCA

Tel.: 078 315 587

E-mail: projects@movca.org 

www.movca.md 

Vezi și alte noutăți