Proiect de integrare în câmpul muncii a refugiaților ucraineni, lansat în Republica Moldova

Un proiect axat pe angajarea refugiaților ucraineni în sectorul agricol din Republica Moldova a fost lansat luni, 1 august, la Chișinău de CNFA Moldova în parteneriat cu portalul informațional Agrobiznes. 

Proiectul este finanțat de Cultivating New Frontiers in Agriculture (CNFA), organizație internațională pentru dezvoltarea agriculturii specializată în elaborarea și implementarea de initiative durabile, bazate pe antreprenoriat. 

Scopul proiectului este de a identifica și crea oportunități de angajare pentru refugiații ucraineni și de a contribui în același timp la atenuarea deficitului cronic de forță de muncă din sectorul agricol moldovenesc. 

Astfel, CNFA Moldova și Agrobizness își propun crearea unei platforme ce va face conexiune între fermierii moldoveni și refugiații ucraineni aflați în cautarea unei surse de existență. 

În acest scop, Agrobiznes.md va colecta și plasa pe o hartă interactivă date privind cererea și oferta de muncă existente în sectorul agricol din Republica Moldova. 

Platforma va fi disponibilă pentru refugiați, precum și pentru cetățenii moldoveni doritori să activeze în agricultură, inclusiv absolvenții instituțiilor de învățământ cu profil agricol. 

Pe platformă vor fi plasate informații privind angajarea la munci sezoniere, dar și oferte de lucru pe termen lung, iar prin aceasta proiectul va contribui la reducerea exodului peste hotare al tinerilor specialiști moldoveni. 

Potrivit statisticilor oficiale, de la declanșarea actualului conflict armat din Ucraina, peste 300 de mii de refugiați au trecut granița cu Republica Moldova, iar aproximativ unul din trei a decis să rămână în țara noastră. 

Informații adiționale despre platformă puteți găsi accesând https://t.me/agrobiznesjob sau https://agrobiznes.md/joburi


Pentru detalii, contactați:

Nadejda MOCANU, directorul CNFA Moldova

069260005, nmocanu@cnfamoldova.org


Vezi și alte noutăți