Lecții noi adăugate pe platforma de instruire online în principiile agriculturii ecologice

Trei lecții video noi au fost produse și adăugate de curând la cursul de instruire online în principiile agriculturii ecologice de pe platforma www.studii.movca.md.

Cele trei lecții au ca temă: inputurile permise în agricultura ecologică, conversie ecologică și prelucrarea materiei prime ecologice.

Ele fac parte dintr-o listă de 10 teme selectate în urma sistematizării subiectelor propuse în cadrul unui sondaj realizat în rândul utilizatorilor www.studii.movca.md privind necesitățile de instruire suplimentară.

Alte șapte lecții video sunt în proces de elaborare și urmează a fi încărcate pe platforma de studii online sus-menționată îndată ce vor fi produse.

Cei mai mulți dintre utilizatori au pledat în cadrul sondajului pentru subiecte legate de standardele de calitate, procesare, conversia la agricultura ecologică, combaterea buruienilor, bolilor și a dăunătorilor, inputurile permise, accesarea piețelor etc.

Lista temelor față de care manifestă interes utilizatorii platformei este însă una mult mai vastă, de aceea Asociația MOVCA preconizează elaborarea în viitor și a unui nou curs, tematic, or, cel existent este unul introductiv.

Platforma de instruire online în principiile agriculturii ecologice www.studii.movca.md a fost creată de Asociaţia MOVCA în cadrul proiectului „Portalul educațional e-learning în agricultura ecologică”.

Proiectul a fost finanțat de Programul de granturi mici al Facilității Globale de Mediu și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). La realizarea lui a contribuit şi continuă și în prezent să acorde suport financiar Programul USAID Farmer-to-Farmer”.

În acest moment, utilizatorii platformei www.studii.movca.md pot urmări gratuit 43 de lecţii video cu o durată de aproximativ 10 minute fiecare, împărțite în nouă module.

Principalele teme ale cursului introductiv se referă la principiile agriculturii ecologice, standarde, sustenabilitate, subvenţionare, bariere, certificare, etichetare, asolament, combatere a bolilor şi dăunătorilor, fertilizare, fabricarea composturilor etc.

La finalizarea cursului, cunoștințele utilizatorilor sunt testate online, iar certificatul de absolvire este generat în mod automat.

Pentru detalii, contactați:

Xenia MARTÎNOV, manager de proiecte al Asociației MOVCA

Tel.: 062112272

E-mail: projects@movca.org

www.movca.md