Asociația MOVCA va implementa, în perioada noiembrie 2022-noiembrie 2023, un proiect privind facilitarea activității de advocacy în elaborarea și promovarea cadrului legislativ-normativ pentru sectorul agriculturii ecologice, producere și procesare.
Scopul proiectului este crearea unui mediu favorabil pentru antreprenoriatul din domeniul agriculturii ecologice prin îmbunătățirea cadrului legislativ-normativ și prin școlarizarea fermierilor.
Principalele obiective, pe lângă cel de facilitare a activității de advocacy în elaborarea cadrului legislativ-normativ din domeniul agriculturii ecologice, țin de perfecționarea politicii de subvenționare.
Aceleași obiective se referă și la armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, școlarizarea și informarea fermierilor cu privire la modificările operate în legislația națională din domeniul agriculturii ecologice.
Pe parcursul implementării proiectului se prevede angajarea unor experți pentru argumentarea juridică a avizelor și modificărilor promovate și realizarea de studii, analize economico-financiare, sondaje, precum și crearea unor grupuri de discuții.
În context, Asociației MOVCA îi revine și sarcina de a exercita secretariatul unei platforme pentru dezvoltarea mediului de afaceri și facilitarea angajării în câmpul muncii.
Acest proiect este finanțat în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”, finanțat de către Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul proiectului „Cetățeni activi. Comunități prospere”.
Asociația Obștească „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA) este una din principalele asociații de fermieri din țara noastră ce promovează aplicarea practicilor agricole ecologice și obținerea de produse agroalimentare inofensive.