Dezvoltarea sistemului de producere ecologic în Republica Moldova prioritizată în cadrul parteneriatului moldo-român, în contextul evenimentului EuroGrainHub Exchange & Forum (București)

Tatiana Nistorica, Președintele Asociației MOVCA împreuna cu Directorul executiv Vadim Curmei au participat astăzi la EuroGrainHub Exchange & Forum ce sa desfășurat la București.
În cadrul evenimentului conducerea MOVCA a avut mai multe întâlniri bilaterale. Împreuna cu partenerii, Asociația BIO România, au avut întâlnire cu Dl Vladimir Bolea, viceprim-ministru, ministru al agriculturii și industriei alimentare a Republicii Moldova și cu Dl Petre Daea, ministrul al agriculturii și dezvoltării rurale al României, și cu Dna Liliana Ciobanu, președinte Asociația organismelor de certificare acreditate din Romania.
Este îmbucurător faptul că agricultura ecologică este stabilită a fi o prioritate cheie în agenda de cooperare moldo-română și că există deschiderea ambelor părți în stabilirea mecanismelor de a promova dezvoltarea cadrului regulator și a politicilor de sprijin din Republica Moldova în conformitate cu experiența europeană. Dezvoltarea activităților va fi asigurată prin antrenare atât a specialiștilor din administrația publică, cât și a reprezentanților organizațiilor de producători, operatorilor cheie din agricultura ecologică și a mediului academic și de cercetare.

Alte noutăți...

USAID sprijină agricultura ecologică

Dezvoltarea unui sector agricol mai durabil şi rezistent, care promovează protecția mediului asigură creșterea economică în zonele rurale și bunăstarea comunității. Pentru a fortifica acțiunile

Read More »