Experiența de succes a companiilor din agricultura ecologică din Moldova la cea mai mare expoziție de produse ecologice


Companiile de agricultură ecologică din Moldova au obținut succes în stabilirea relațiilor cu potențialii clienți, furnizori și organizații ecologice în timpul participării la BioFach 2019, orașul Nürnberg, Germania, care este cea mai mare expoziție de alimente ecologice din lume.

Companiile membre MOVCA care au participat la BioFach 2019 sunt:

Companiile fac parte din cadrul delegației Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), care a participat la „BioFach 2019”.

Timp de 4 zile, 13-16 februrarie, la eveniment au participat peste 3.200 de expozanți cu produse ecologice și 50.000 de vizitatori din întreaga lume. Toate produsele ecologice expuse la BioFach trebuie să corespundă standardelor ecologice ale Uniunii Europene.

Standul nostru de țată a atras privirele vizitatorilor, datorită designului (a fost prima expoziție care a utilzat brandul național Pomul Vieții). Mulțumim Agenției de Investiții pentru ajutor și insitență în utilzarea lui. Doamna Rodica Verbeniuc, directorul Agenției de Investiții, a venit cu idei care s-au dovedit a fi eficiente.

„Scopul nostru nu a fost doar de a atrage potențiali clienți pentru companiile membre, dar și de a stabili legături cu alte întreprinderi și organizații care pot fi benefice pentru creșterea continuă a sectorului agricol din Moldova”, a declarat Alexei Micu, directorul executiv al MOVCA. „Am fost încântați să ne conectăm cu numeroși potențiali clienți pentru participanții noștri. Am avut, de asemenea, discuții cu potențiali furnizori de semințe ecologice și îngrășăminte, care sunt foarte importante pentru multe dintre companiile noastre. De asemenea, vom continua discuțiile cu asociațiile ecologice ale mai multor țări europene învecinate (România, Polonia, Ucraina, Armenia, Elveția) privind oportunitățile de schimb de informații, educație și de a lucra împreună pentru un beneficiu reciproc”.

Ela Malai, Doctor în științe, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), a luat cunoștintă de asigurarea respectării standardelor de certificare ecologică, s-a alăturat delegației din Moldova.

Au participat și reprezentanți ai industriei de semințe din țară, precum și unul dintre pionierii agriculturii ecologice din Moldova, domnul Boris Boincean, președintele MOVCA.

Domnul Micu a făcut o prezentare informativă în cadrul Congresului BioFach, și a descris dezvoltarea Moldovei ca producător agricol ecologic și oportunitățile probleme comune ale pieții. De asemenea, a participat și un organism de inspecție și certificare european “Control Union Dnjestr” SRL,  acreditat recent în Republica Moldova, care oferă certificare ecologică pentru mai mult de jumătate din membrii MOVCA.

MOVCA este o asociație non-guvernamentală, bazată pe membri, care susține agricultura și produsele alimentare ecologice în Republica Moldova. Membrii MOVCA sînt producători, expeditori, procesatori, distribuitori, importatori, exportatori, consultanți, comercianți cu amănuntul, consumatori și alții.

Participarea MOVCA la BioFach 2019 a fost susținută de Fundaţia Internaţională ”Liechtenstein Development Service” din Moldova (LED), People in Need Moldova și Agenția de Investiții a Moldovei.

De asemenea, MOVCA a beneficiat de asistență din partea proiectului „Cultivarea noilor frontiere în agricultură” (CNFA), organizație finanțată de USAID Moldova, asigurand participanții cu consultanță continuă din partea doamnei Lani Jordan, expert în comunicare.


2 răspunsuri la “Experiența de succes a companiilor din agricultura ecologică din Moldova la cea mai mare expoziție de produse ecologice”

Lasă un răspuns