-
Soft pentru digitalizarea proceselor informaţionale, creat în cadrul Asociaţiei MOVCA
Un program electronic pentru digitalizarea tuturor proceselor informaţionale din cadrul Asociaţiei MOVCA a fost elaborat şi implementat recent în urma unei colaborări cu reprezentanţii start-up-ului american Platformatica, al cărui fondator este moldoveanul George Moroşan. MOVCA a beneficiat gratuit de această asistenţă, iar colaborarea a început de la evaluarea întregului sistem de schimb de date şi…
-
Un expert american le dezvăluie fermierilor moldoveni beneficiile îngrăşămintelor verzi
Un expert american recomandă fermierilor moldoveni să folosească îngrăşăminte verzi pentru a contribui cu investiţii minime la conservarea şi sporirea materiei organice din sol, reducerea costurilor de producere sau creşterea toleranţei culturilor agricole la secetă. Bruce Wiliams este profesor-horticultor şi recent s-a aflat în ţara noastră pentru a acorda fermierilor moldoveni consultanţă pe bază de…
-
MOVCA a aderat la Rețeaua Naţională de Dezvoltare a Comunităților Rurale din Moldova
Asociaţia MOVCA a devenit recent membră a Rețelei Naţionale de Dezvoltare a Comunităților Rurale din Moldova (RDCR). Scopul RDCR este de a uni organizațiile din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale sub o umbrelă instituțională pentru a contribui la îmbunătăţirea politicilor publice din domeniul dezvoltării agro-rurale. Activitatea rețelei se va axa pe: monitorizarea implementării politicilor agro-rurale,…
-
Trei întreprinderi agricole au depus cereri de aderare la MOVCA
Consiliul de administrare al Asociaţiei MOVCA a acceptat la cea mai recentă şedinţă a sa cererea de membru depusă de Gospodăria Ţărănească „Bobeică Maria Ilie” din satul Cernoleuca, raionul Donduşeni. GŢ „Bobeică Maria Ilie” a decis să adere la MOVCA pentru a beneficia de asistenţă în aplicarea practicilor ecologice la cultivarea levănţicii şi la…
-
MOVCA va acorda suport pentru iniţierea unui proiect de agricultură ecologică la CEVVC
Iniţierea primului proiect de agricultură ecologică în cadrul Centrului de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău (CEVVC) a fost tema unei instruiri desfăşurate marţi, 6 iulie, în cadrul CEVVC, cu susţinerea Asociaţiei MOVCA. În context, Sergiu Zabolotnâi, directorul CEVVC, a precizat că instituţia intenţionează să planteze în toamna acestui an două hectare de vie,…
-
Instruire pentru iniţierea primului proiect de agricultură ecologică în cadrul CEVVC
O instruire cu tema „Iniţierea primului proiect de agricultură ecologică în cadrul Centrului de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău (CEVVC)” va fi desfăşurată marţi, 6 iulie, începând cu ora 9:20, la CEVVC din Stăuceni. Organizatori ai instruirii sunt Asociaţia Patronală Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA), CNFA Moldova şi Centrul…
-
Consultanţă agricolă gratuită pentru producătorii ecologici moldoveni
Fermierii moldoveni vor avea posibilitatea de a beneficia, în perioada 30 iunie-14 iulie, de consultanţă gratuită în aplicarea îngrăşămintelor verzi, precum şi în rotaţia culturilor. În acest scop, doi experţi americani se vor afla în vizită în ţara noastră prin intermediul Programului de voluntariat al USAID Farmer-to-Farmer. Bruce Williams este calificat ca profesor-horticultor cu o…
-
Membrii MOVCA vor participa la cea mai mare expoziţie de produse ecologice din lume
Republica Moldova va fi reprezentantă la cea mai mare expoziţie de produse ecologice din lume – „Biofach” – de fermierii membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA). Expoziția va avea loc în orașul Nürnberg, Germania, în perioada 15-18 februarie 2022, iar pentru Asociația MOVCA această ediţie va consemna participarea pentru al IV-lea…
-
Republica Moldova va participa la cea mai mare expoziţie de produse ecologice din lume
Republica Moldova va fi reprezentantă la cea mai mare expoziţie de produse ecologice din lume – „Biofach” – de fermierii membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA). Expoziția va avea loc în orașul Nürnberg, Germania, în perioada 15-18 februarie 2022, iar pentru Asociația MOVCA această ediţie va consema participarea pentru al IV-lea…
-
Seminar privind organizarea, gestionarea şi utilizarea platformelor de compost
Asociaţia MOVCA, în colaborare cu CNFA Moldova, va desfăşura pe 22 iunie, începând cu ora 10:00, în satul Copceac, raionul Ştefan Vodă, pe terenurile SRL Focaro-Agro, un seminar privind organizarea, gestionarea şi utilizarea platformelor de compost. Seminarul va fi susţinut de expertul american Ross Penhallegon de la Universitatea Oregon, SUA, voluntar în cadrul programului USAID…
-
Recomandări privind rotaţia culturilor pentru creşterea rentabilităţii în agricultură
Un ghid de buzunar axat pe „Rotaţia culturilor” a fost elaborat recent şi este destinat în special producătorilor agricoli ecologici pentru a-i ajuta să-şi crească rentabilitatea şi să-şi diminueze riscurile economice. Or, alternarea corectă a culturilor are ca rezultate principale creșterea calității și fertilității solului, îmbunătățirea managementului buruienilor, reducerea riscului de infestare cu boli și…
-
Ghid privind organizarea, gestionarea şi utilizarea platformelor de compost
Un ghid de buzunar privind organizarea, gestionarea şi utilizarea platformelor de compost a fost elaborat recent cu suportul programului USAID Farmer-to-Farmer. Compostul este un ameliorator valoros al solului care poate furniza nutrienţi culturilor, poate îmbunătăţi structura solului şi stimula activitatea microbiană. Potrivit autorilor, producerea compostului propriu este o modalitate de micşorare a costurilor, deşi necesită…
-
Sfaturi practice pentru fabricarea compostului în gospodăriile casnice şi cele agricole
Un ghid de sfaturi practice pentru obţinerea compostului din deşeuri menajere, vegetale de grădinărit sau de origine animalieră a fost elaborat recent şi poate fi utilizat gratuit de către toţi doritorii. Ghidul este destinat gospodăriilor casnice, dar şi agricultorilor şi se referă la sursele de materie primă, scopul, precum şi la procesul de compostare. Potrivit…
-
Pe 31 mai expiră termenul de înregistrare a producătorilor ecologici
MOVCA aduce la cunoştinţa membrilor săi că pe 31 mai expiră termenul de înregistrare a producătorilor ecologici. Conform legislaţiei în vigoare, agenţii economici care produc, procesează, importă, depozitează sau distribuie produse ecologice au obligaţia să-şi înregistreze activitatea, anual, până la 31 mai, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Acest lucru este prevăzut în Regulamentul privind înregistrarea…
-
Reguli de protejare a albinelor de către producătorii agricoli
Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA) îi îndeamnă pe membrii săi, dar şi pe toţi producătorii agricoli să aplice un set de reguli de protejare a albinelor. Regulile respective se conţin în broşura „Cum reducem intoxicarea albinelor ca urmare a utilizării pesticidelor”, elaborată recent cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru…
-
MOVCA efectuează un studiu al pieţei produselor ecologice
MOVCA va realiza în perioada 18-21 mai un studiu al pieţei produselor ecologice cu participarea unui grup de elevi ai Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Stăuceni aflaţi la un stagiu de practică în producţie. Studiul va consta în întocmirea unor liste de produse ecologice autohtone şi de import comercializate în magazinele din capitală…
-
Câștigătorii celui de-al doilea concurs de înregistrare pe www.studii.movca.md
Cinci dintre participanţii la cel de-al doilea concurs privind înregistrarea pe platforma www.studii.movca.md, desfăşurat în perioada 20-30 aprilie, au fost desemnaţi câştigători. Procesul de selectare a avut loc online, prin intermediul random.org, iar premiile au fost atribuite următorilor utilizatori: Marin Dobre Nicolae Olărașu Mariana Manole Rodion Prodan Victoria Catan Câştigătorii vor primi câte o agendă…
-
Selectare a câştigătorilor celui de-al doilea concurs privind înregistrarea pe studii.movca.md
Cinci câştigători dintre participanţii la cel de-al doilea concurs privind înregistrarea pe platforma www.studii.movca.md, desfăşurat în perioada 20-30 aprilie, vor fi selectaţi miercuri, 5 mai, începând cu ora 15:00. Conform condiţiilor concursului, selectarea va avea loc prin intermediul random.org, iar rezultatele vor putea fi urmărite online şi vor fi expediate ulterior câştigătorilor prin e-mail-urile cu…
-
Felicitare cu ocazia sărbătorilor pascale
Paştele este cea mai însemnată sărbătoare a creştinilor, obiceiurile şi tradiţiile legate de aceasta fiind adânc înrădăcinate în istoria şi cultura poporului nostru. Sărbătoarea ne trezeşte an de an cele mai frumoase emoţii şi ne îndeamnă să fim mai buni şi corecţi unii cu alţii, să ne cinstim înaintaşii, dar şi unii pe alţii, la…
-
MOVCA lansează un nou concurs pentru utilizatorii www.studii.movca.md
Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA) lansează al doilea concurs pentru viitorii utilizatori ai platformei e-learning www.studii.movca.md. De data aceasta, cadoul oferit va fi o surpriză, iar anunțarea acestuia se va face la finalul concursului, după 30 aprilie. Condiţiile de participare sunt: 1. Înregistrează-te gratuit în calitate de utilizator pe www.studii.movca.md 2. Distribuie…
-
Propuneri de redresare a situaţiei din sectorul agroalimentar, înaintate de MOVCA
O serie de propuneri pentru redresarea situaţiei din sectorul agroalimentar, inclusiv pe segmentul producerii ecologice, au fost înaintate vineri, 16 aprilie, de reprezentanţii Alianței Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Republica Moldova (MOVCA) în cadrul unei şedinţe de lucru desfăşurate în regim online pe platforma instituției prezidențiale. Preşedintele Asociației MOVCA, Boris Boincean, directorul Institutului de…
-
Colete poştale cu materiale informative pentru membrii MOVCA
Asociaţia MOVCA a expediat membrilor săi prin intermediul unor colete poştale o serie de publicaţii şi materiale informative cu scopul de a-i familiariza cu unele dintre activităţile desfăşurate de echipa asociaţiei şi cu unele recomandări recente ale specialiştilor în agricultura ecologică. Coletele conţin un afiş pe suport de hârtie în care sunt descrise principalele beneficii…
-
Agricultura ecologică se extinde prin prisma avantajelor legate de profit şi durabilitate
Agricultura ecologică prinde teren în ţara noastră pe măsură ce tot mai mulţi fermieri conştientizează avantajele pe care le oferă, legate de profit, competitivitate şi durabilitate. La această concluzie au ajuns autorii unui buletin despre acest tip de agricultură, elaborat de Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA). Avantajele agriculturii ecologice descrise în…
-
Ghid de buzunar privind utilizarea îngrășămintelor verzi în condiții de secetă
Un ghid de buzunar cu tema „Îngrășăminte verzi în condițiile de secetă ale Republicii Moldova” a fost editat de curând cu suportul Programului american Farmer-to-Farmer. El este destinat fermierilor mici şi mijlocii care cultivă în câmp cereale, legume şi boboase sau sunt specializați în culturi de grădină şi seră. Multe dintre informațiile incluse în ghid…
-
Congres internaţional axat pe dezvoltarea agriculturii ecologice
Fermierii care practică sau sunt decişi să treacă la agricultura ecologică sunt invitaţi să participe online, în perioada 15-17 aprilie, la congresul internaţional „Organic Ukraine 2021”. În prima zi a congresului, un reprezentant al comunităţii MOVCA va ţine un discurs cu tema „Restarting Organic Moldova. Expanding frontiers” (Relansarea Moldovei ecologice. Extinderea frontierelor). Discursul va fi…
-
Au fost desemnați câștigătorii concursului de înregistrare pe www.studii.movca.md
Zece dintre utilizatorii care s-au înscris în perioada 16 martie – 2 aprilie pe platforma www.studii.movca.md au fost desemnaţi astăzi câştigători ai unui concurs anunţat de Asociaţia MOVCA. Procesul de selectare a avut loc online, prin intermediul random.org, iar premiile au fost atribuite următorilor utilizatori: Flavius Moldovan Mihai Țurcanu Iulian Gherța Vladislav Machidon Sorin Dîrţu…
-
Desemnare a căştigătorilor la concursul de înregistrare pe www.studii.movca.md
Zece câştigători dintre participanţii la concursul privind înregistrarea pe platforma www.studii.movca.md, desfăşurat în perioada 16 martie – 2 aprilie, vor fi selectaţi azi, 2 aprilie, începând cu ora 15:00. Conform condiţiilor concursului, selectarea va avea loc prin intermediul random.org, iar rezultatele vor putea fi urmărite online şi vor fi expediate ulterior câştigătorilor prin e-mail-urile cu…
-
Un nou sistem de servicii pentru tranziţia la agricultura ecologică
Fermierii care vor să treacă de la agricultura convenţională la cea ecologică vor putea beneficia de un pachet complex de asistenţă din partea Asociaţiei Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA). Membrii Consiliului de administrare al MOVCA au convenit, miercuri, 31 martie, asupra elaborării unui nou sistem de servicii axate pe procedurile de: certificare…
-
Membrii Asociaţiei MOVCA stabilesc relaţii comerciale cu parteneri din Lituania
Reprezentanţii unei importante companii lituaniene, parte a unui lanţ european pentru livrări de produse şi servicii ecologice, efectuează în perioada 28 martie – 1 aprilie o vizită de afaceri în ţara noastră, pentru a stabili relaţii comerciale pe termen lung cu Asociaţia Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA). Agenda vizitei include întâlniri cu…
-
Platformă de studii online axate pe principiile agriculturii ecologice
Producătorii agricoli au posibilitate să urmeze în mod gratuit un curs de lecţii video axat pe principiile agriculturii ecologice, elaborat pentru prima dată în ţara noastră. Cursul poate fi găsit pe platforma www.studii.movca.md, creată de Asociaţia patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA) în cadrul proiectului „Portalul educațional e-learning în agricultura ecologică”.…
-
Programul F2F recrutează, în premieră, voluntari locali
Programul american Farmer-to-Farmer (F2F) recrutează, în premieră, experţi în horticultură moldoveni pentru a acorda asistenţă pe bază de voluntariat producătorilor agricoli autohtoni. Până acum, toți voluntarii F2F au fost cetățeni americani, iar în contextul pandemiei de Coronavirus, aceştia conlucrează de la distanţă cu experţi locali. Pentru început, voluntarii moldoveni vor elabora împreună cu experţii din…
-
Oportunități de voluntariat cu programul Farmer-to-Farmer: recrutarea voluntarilor din Moldova
Programul John Ogonowski și Doug Bereuter Farmer-to-Farmer (F2F), finanțat de USAID, este un program de voluntariat care oferă asistență tehnică pentru agricultori, grupuri de fermieri, companii agricole, și altor instituții din sectorul agricol în țările în curs de dezvoltare și de tranziție, pentru a promova îmbunătățiri durabile în securitatea alimentară și procesarea agricolă, producția, și…
-
Curs Agricultura ecologică: Înregistrează-te acum pentru a participa gratuit
Asociația MOVCA, a lansat Cursul „Sistemul de agricultură ecologică” în cadrul proiectului „ Portalul Educațional E-learning în Agricultura Ecologică” finanțat de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Acest curs este destinat tuturor fermierilor care doresc să opteze pentru o agricultură durabilă și în armonie…
-
Dezvoltarea unei platforme de vânzări on-line pentru MOVCA
Ca parte a activităților proiectului, CNFA caută serviciile unei companii locale sau internaționale pentru a dezvolta o platformă de vânzări on-line pentru a sprijini producătorii organici din Moldova. Limba de bază a platformei va fi română și rusă, iar opțiunea de a utiliza traducerea Google din română și rusă în cel puțin engleză și franceză…
-
CNFA ANGAJEAZĂ „CONSULTANT ÎN COMUNICAȚII (part-time)” ÎN ECHIPA MOVCA
Farmer-to-Farmer (F2F) este un program finanțat de USAID implementat de CNFA în Moldova. Scopul proiectului F2F este de a genera o creștere economică rapidă în sectorul agricol. Ca parte a activităților proiectului, F2F se străduiește să crească gradul de conștientizare și să difuzeze informații despre avantajele agriculturii organice. Pentru aceasta, proiectul F2F caută un consultant…
-
CNFA angajează „Coordonator al platformei de vânzări” în echipa MOVCA
Ca parte a activităților proiectului, Programul de voluntari Farmer-To-Farmer (F2F), finanțat de USAID, caută o persoană calificată pentru funcția de coordonator al platformei de vânzări. CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) este o organizație finanțată de USAID care sprijină dezvoltarea economică a agroindustriilor în țările în tranziție. Scopul proiectului F2F este de a genera o…
-
Adunarea Generală cu Membrii MOVCA
Anul 2020 ne-a pus la încercare, din toate punctele de vedere, dar noi nu cedăm! Luptăm în continuare pentru a crea o lume mai bună, mai sănătoasă, mai adaptată la schimbările climatice! „Dacă planul nu funcționează, schimbă-ți planul… dar niciodată Obiectivul!” Iar Obiectivul nostru e să petrecem Adunarea Generală împreună cu Membrii asociației în data…
-
La Mulți Ani!!!
Dragii noștri, Anul 2020 a fost cu provocări și testări din toate punctele de vedere, însă noi îi mulțumim că ne-a ajutat să ne reamintim că viața are prioritate și nu există nimic mai sfânt și prețios decât sănătatea și familia noastră! Membrii și echipa MOVCA vă dorește sărbători fericite alături de cei dragi, multă…
-
Suportul instituțional în agricultura ecologică din Republica Moldova
Suntem bucuroși să vă prezentăm a doua publicație a partenerilor noștri, care prezintă rezultatele testărilor efectuate în Moldova pentru a verifica pretabilitatea soiurilor selectate de grâu de toamnă cultivate în sistemul de agricultură ecologică (AE). Recomandarea soiurilor potrivite pentru cultivare, fără utilizarea îngrășămintelor minerale și pesticide, este unul dintre obiectivele stabilite în cadrul proiectului coordonat…
-
Invitation for Proposals: Design and Construction of Moldova’s Stand at Biofach 2025
Invitation for Proposals: Design and Construction of Moldova’s Stand at Biofach 2025 Moldova Organic Value Chain Alliance (MOVCA) is pleased to announce the Request for Proposals (RFP) for the design and installation of Moldova’s stand at Biofach 2025, the world’s leading trade fair for organic products, taking place from February 11-14, 2025, in Nuremberg, Germany.…
-
MOVCA lansează concurs de participare la Biofach 2025
Asociația Obștească „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA) invită producătorii, procesatorii și exportatorii agricoli din Republica Moldova să participe la cea mai mare expoziție de produse ecologice din Europa – Biofach 2025, ce va avea loc la Nürnberg, Germania, în perioada 11-14 februarie 2025. Criterii de eligibilitate pentru participarea la standul comun al…
-
De ce să alegi produsele ecologice? 5 beneficii care fac diferența
Alegerea produselor ecologice devine din ce în ce mai populară în rândul consumatorilor preocupați de sănătatea lor și de impactul asupra mediului. Dar ce anume face aceste produse atât de valoroase? Produsele ecologice sunt cultivate fără utilizarea pesticidelor sintetice, fertilizatorilor chimici și modificărilor genetice. În locul acestor practici, agricultura ecologică promovează metode durabile, care respectă…
-
Conversia în horticultura ecologică: un sprijin solid din partea statului
În raportul The World of Organic Agriculture pentru anul 2023 se vorbește despre faptul că cererea pentru produsele ecologice este într-o continuă creștere. Valoarea pieței produselor ecologice din Europa a crescut constant: în 2021, aceasta a atins aproximativ 54,5 miliarde de euro, în creștere de la 44,8 miliarde de euro în 2019 și 40,7 miliarde…
-
De la conversie la procesare: evoluția agriculturii ecologice cerealiere în Moldova
Sectorul agriculturii ecologice din Republica Moldova a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, pe măsură ce fermierii și-au diversificat culturile și au adoptat practici sustenabile pentru a răspunde cerințelor tot mai mari ale pieței internaționale. În contextul unei cereri globale în creștere pentru produse ecologice, Moldova a reușit să- și consolideze poziția pe piața…
-
Asociația MOVCA în parteneriat cu MAIA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova va organiza o serie de ateliere de lucru destinate cadrului legislativ și suportului statului pentru dezvoltarea agriculturii ecologice
Asociația MOVCA în parteneriat cu MAIA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova va organiza o serie de ateliere de lucru destinate cadrului legislativ și suportului statului pentru dezvoltarea agriculturii ecologice. În cadrul atelierelor vom vorbi despre: Cadrul legislativ și ajustarea acestuia întru dezvoltarea durabilă a sectorului producției ecologice Suportul financiar al statului: fondul…
-
Asociația MOVCA în parteneriat cu MAIA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova va organiza o serie de ateliere de lucru destinate cadrului legislativ și suportului statului pentru dezvoltarea agriculturii ecologice
Asociația MOVCA în parteneriat cu MAIA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova va organiza o serie de ateliere de lucru destinate cadrului legislativ și suportului statului pentru dezvoltarea agriculturii ecologice. În cadrul atelierelor vom vorbi despre: Cadrul legislativ și ajustarea acestuia întru dezvoltarea durabilă a sectorului producției ecologice Suportul financiar al statului: fondul…
-
Asociația MOVCA în parteneriat cu MAIA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova va organiza o serie de ateliere de lucru destinate cadrului legislativ și suportului statului pentru dezvoltarea agriculturii ecologice
Asociația MOVCA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova va organiza o serie de ateliere de lucru destinate cadrului legislativ și suportului statului pentru dezvoltarea agriculturii ecologice. În cadrul atelierelor vom vorbi despre:Cadrul legislativ și ajustarea acestuia întru dezvoltarea durabilă a sectorului producției ecologiceSuportul financiar al statului: fondul de subvenționare și alte oportunități de…
-
Asociația MOVCA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova vă invită la ziua câmpului dedicată metodelor și principiilor de fertilizare în agricultura ecologică
Asociația MOVCA și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova vă invită la ziua câmpului dedicată metodelor și principiilor de fertilizare în agricultura ecologică Evenimentul va avea loc pe data de 19 iulie, începând cu ora 09:30, în or. Bălți Locație GPS: https://maps.app.goo.gl/QPpGNx88QvdNegbs5 Gazda: Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor sectorul Selecția Vorbitori: Academician, Dr. hab,…
-
Plantele aromatice și medicinale ecologice – comoara naturii
Imagine: Compania Levantica, s. Cernoleuca, r. Dondușeni Republica Moldova se bucură de o serie de avantaje pedoclimatice și sociale care o fac o destinație ideală pentru dezvoltarea agriculturii ecologice. Dintre aspectele cheie se enumeră solurile fertile, bogate în humus și substanțe nutritive esențiale pentru creșterea plantelor. Fertilitatea naturală a solului reduce sau chiar exclude necesitatea…