Instruiri în Agricultura Ecologică la Drochia


Începînd cu data de 26 mai 2019, la Drochia, în Gospodăria Țărănească Maria Darii va începe un ciclu de șase instruiri pe tema Agriculturii Ecologice, cu un accent pe creșterea de legume în circuit ecologic.

Gazda evenimentului este cuplul Maria și Tudor Darie, care mai bine de 20 de ani se ocupă cu creșterea de legume. Și mai nou, sînt unicii producători de legume certificate ecologic din Republica Moldova.

Ciclul de instruiri îi va mai avea ca experți principali pe Boris Boincean, doctor habilitat în științe agricole și soții Darii, experți în creșterea de legume ecologice în seră.

Graficul instruirilor va fi următorul:

  • 26.05.2019 – Cultura porumbului în sistemul de agricultură ecologică și convențional. Avantaje și constrîngeri
  • 23.06.2019 – Legumele în circuitul organic
  • 28.07.2019 – Analiza comparativă a cultivării grîului de toamnă și a porumbului în sisteme de agricultură convențională și ecologică
  • 18.08.2019 – Legumele ecologice – cîmp deschis sau protejat
  • 22.09.2019 – Avantajele producerii ecologice
  • 13.10.2019 – Cîmp protejat – risc minimizat

Toate instruirile vor avea loc la Complexul de sere din cadrul GȚ Maria Darii, satul Chetrosu, raionul Drochia (chiar la marginea Drochiei).


Un răspuns la “Instruiri în Agricultura Ecologică la Drochia”

  1. Bună ziua D-na Maria.Vreau sa vă rog frumos,dacă aveți timp și posibilitate să ne dați recentele pentru creșterea legumelor eco.Eu mă numesc Iulia Ilies și sunt din Causeni.Avem o mica seră pentru necesitățile familiei.

Lasă un răspuns