Media Tur – Agricultura Eco


Astăzi, 19.04.2019, a avut loc prima zi (din cele 2 planificate) de Media Tur pentru tinerii jurnaliști pe tema „Trăim Eco – Mâncăm Organic„. La întîlnire au venit 13 elevi și studenți, dar și cîțiva jurnaliști profesioniști.

Așa cum s-a indicat în agendă, prima jumătate a zilei a fost dedicată prezentărilor și discuțiilor despre Agricultura ecologică la general, cît și situația actuală din Republica Moldova.

Au vorbit: Marcela Stahi – șef serviciul producție ecologică și produse cu denumire de origine, MADRM; Grigore Daraban – reprezentant Organism de certificare Control Union Dnjestr și Alexei Micu – fermier și director executiv MOVCA.

A doua jumătate a zilei a fost vizita de la punctul de procesare din Ialoveni a cooperativei agricole „Moberry”. Președintele cooperativei, doamna Aneta Ganenco, ne-a vorbit despre procesul de preparare a pastilatei, dar și a celorlalte produse marca „Moberry”.

La final organizatorii au ținut un mic debriefing cu tinerii jurnaliști despre ceea ce au învățat în această zi. Cel mai important lucru pe care l-au înșeles ei în prima zi e că: un produs poate fi eco doar dacă are sigla corespunzătoare și codul organismului de certificare pe ambalaj.


Lasă un răspuns