Media Tur, ziua 2


În data de 20.04.2019, a avut loc cea de-a doua zi de Media Tur pentru tinerii jurnaliști pe tema „Trăim Eco – Mâncăm Organic„.

Am vizitat două gospodării ce cultivă în sistem ecologic. Este vorba de ferma lui Alexei Micu – Micu&Co SRL din s. Olișcani, r. Șoldănești și Gospodăria Țărănească Maria Darii din s. Chetrosu, r. Drochia.

La ferma lui Alexei Micu, tinerii jurnaliști au avut ocazia să viziteze două cîmpuri certificate ecologic de grîu și mazăre, cîmpul experimental și livezile de nuc și prun.

La gospodăria soților Maria și Tudor Darii, tinerii, în primul rînd, au fost așezați la masă și au gustat din bucatele ecologice produse de fermieri. Apoi a urmat vizita în sere.

Atît la Olișcani, cît și la Chetrosu, jurnaliștii în devenire au bombardat cu întrebări protagoniștii viitoarelor lor materiale mediatice și au tot filmat și fotografiat locațiile și subiectele care îi interesau.

Curînd vor apărea materialele lor despre acest tur jurnalistic și noi le vom distribui la noi pe Site și pagina de Facebook.


Lasă un răspuns