Vizită la BioCoop, România


În perioada 21-23 iunie 2019, People in Need Moldova, a organizat pentru fermierii ecologici din Republica Moldova o vizită de studiu în România, la Cooperativa ecologică „BioCoop”, satul Ștefan cel Mare, județul Călărași.

Aurel Petruș administrează, împreună cu fiul său Mihai, cele două ferme, una zootehnică “Euvial Prest” și una vegetală “Eco Fruct”, cu o suprafață totală de 1.300 ha, cu o structură de 13 culturi și crește 9.000 găini ouătoare.

Fermierul român face agricultură ecologică din anul 2000. Producția agricolă de cîmp o vinde prin contracte în Germania și Austria, iar ouăle ecologice se vînd pe piața locală din România.

În structura de culturi intră așa specii ca: grîu, orz, floarea soarelui, linte, năut, in de ulei, triticum monococum, mazăre, rapiță, soia, mei și altele.

Vizita a constat din două componente: partea teoretică, unde domnul Petruș a ținut o prezentare despre gospodăria sa. Apoi, a urmat partea practică, cu vizita fermei de găini, a parcului de tehnică agricolă și, bineînțeles, a cîmpurilor cu culturi.


Lasă un răspuns