Discuții la MADRM privind proiectul de lege


În data de 24 iulie 2019, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost convocată o ședință de lucru cu participarea asociațiilor de profil: Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA) și Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali (EcoLocal). Subiectul discuției ține de proiectul de Lege privind Producția agroalimentară ecologică și etichetarea produselor ecologice.

Ședința a fost prezidată de Ministrul MADRM, Georgeta MINCU, care s-a referit la importanța stabilirii pașilor necesari de promovare a acestui proiect de Lege: “Este necesar să creăm un laborator oficial și de referință care va efectua analizele pentru probele prelevate în cadrul controalelor oficiale. Totodată, este important de a consolida structura instituțională în sectorul agriculturii ecologice și odată cu adoptarea noului cadru juridic instituțiile de stat implicate în sistemul de control să poată activa conform Regulamentelor Europene, astfel încît Republica Moldova să fie recunoscută de UE ca țară cu sistem de producție conform principiilor și normelor aplicabile producției echivalente și ale căror măsuri de control au o eficiență echivalentă”.

În cadrul ședinței s-a pus accent pe armonizarea legii moldovenești cu cea europeană și crearea unui cadru normativ care va elimina toate barierele întîmpinate de producători, furnizorii de inputuri, organismele de certificare și alții.

Asociația MOVCA a lansat discuții cu toți actorii din sector pentru a depăși toate barierele de ordin legal.


Un răspuns la “Discuții la MADRM privind proiectul de lege”

  1. Este de apreciat efortul Dvs.in directia agriculturii ecologice si a tot ce este legat de aceasta.Noi suntem de 20 ani activi in sprijinul agriculturii si zootehniei ecologice(biologice) cu asa numita tehnologiei EM(Efective microorganisme).Eu personal sunt un cunoscator a RM am avut mai multe contacte si urmaresc dezvoltarea Dvs.cu interers.Am avut chiar onoarera ca D-l Director Micu Alexei sa participe la o prezentare a firmei noastre cu citva timp in urma. Daca va putem sprijinii in intentiile Dvs. foarte rerspectabile va stam cu placere la dispozitie.

Lasă un răspuns