Charles Bruce Williams: Importanța îngrășămintelor verzi


În cadrul proiectului “Strengthening Moldova’s Organic Agriculture through Farmer-to-Farmer Volunteer Assignments”, proiectul finanțat de USAID, Farmer-to-Farmer (CNFA Moldova) am beneficiat de consultații pe tema îngrășămintelor verzi de la un expert american de talie internațională – domnul Charles Bruce Williams , fermier și specialist în agricultură.

Din cauza situației excepționale instalate din ultimul timp toate discuțiile cu domnul Williams au avut loc în format online. Discuțiile au avut loc în urma prezentării efectuate de expertul american și a întrebărilor adunate de la  producătorii noștri din domeniu.

Domnul Williams, ne-a împărtășit experiența profesională în domeniul folosirii culturilor ca îngrășăminte verzi pe suprafețele gestionate de el însuși în Statele Unite.

În videoclipul atașat mai jos sunt menționate un șir de beneficii în folosirea îngrășămintelor verzi, acestea sporesc materia organică din sol îmbunătățind structura și textura solului, protejează solul împotriva eroziunii și îmbunătățesc conținutul solului în elemente chimice.

Pe suprafețele unde nu sunt folosite culturile de acoperire se manifestă un șir de dezavantaje, precum pierderea în cantități mari a solului, apar un șir de dăunători și are loc o dezvoltare în masă a buruienilor.

Vă propunem să vizionați videoclipul cu prezentarea domnului Williams despre importanța îngrășămintelor verzi.

Accesați Îngrășămintele verzi

Prezentări:

De ce folosim culturile de acoperire?

Sfaturi pentru selectarea îngrășămintelor verzi

Prezentarea îngrășămintelor verzi din punct de vedere economic

Îngrășămintele verzi și apele curate

Resursele îngrășămintelor verzi


Lasă un răspuns