Eveniment online, zoom: Adaptarea practicilor agricole la schimbările climatice, utilizarea îngrășămintelor verzi.


Asociația Patronală ”Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), în parteneriat cu gospodăria GȚ Rotaru Lucia gestionată de fermierul Vasile Rotaru organizează în data de 25 noiembrie 2020 începând cu ora 9:55, Eveniment online, ZOOM.

În cadrul acestui eveniment, vor fi prezentate lucrările agricole și rezultatele obținute pe loturile demonstrative din s. Lăpușna și s. Bălceana din raionul Hîncești, ambele însemânțate cu culturi de siderate (îngrășăminte verzi). În acest an dificil din punct de vedere climatic, vor fi discutate, importanța îngrășămintelor verzi, o alternativă de adaptare la schimbările climatice.

Asociația MOVCA, oferă în cadrul Proiectului ”Îmbunătățirea potențialului comunităților locale de adaptare la schimbările climatice” semințe de îngrășăminte verzi pentru o suprafață de până la 10 ha în funcție de culturile pretabile pentru condițiile din Moldova, în scop de a valorifica importanța lor.

În acest sens, pentru a participa la concursul de grant, doritorii sunt îndemnați să parcurgă chestionarul de mai jos.

*Pentru a vă asigura un loc la eveniment vă rugăm să vă înregistrați:

Victoria Ceban: 078 315 587

Igor Afteniuc: 078 228 877

Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea potențialului comunităților locale de adaptare la schimbările climatice”, implementat de MOVCA, în cadrul programului de Granturi Mici (PGM) „Cetățeni activi pentru protecția mediului”. Conținutul acesteia intră în responsabilitatea beneficiarului și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a implementatorului sau donatorului. PGM este gestionat de AO EcoContact cu suportul financiar al Guvernului Suediei, în baza acordului semnat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Suediei.

Pentru mai multe detalii, accesați anexele atașate mai jos:


Lasă un răspuns