Programul F2F recrutează, în premieră, voluntari locali

Programul F2F recrutează, în premieră, voluntari locali

Programul american Farmer-to-Farmer (F2F) recrutează, în premieră, experţi în horticultură moldoveni pentru a acorda asistenţă pe bază de voluntariat producătorilor agricoli autohtoni. Până acum, toți voluntarii F2F au fost cetățeni americani, iar în contextul pandemiei de Coronavirus, aceştia conlucrează de la distanţă cu experţi locali.

Pentru început, voluntarii moldoveni vor elabora împreună cu experţii din SUA trei ghiduri de buzunar pe subiecte legate de producerea ecologică atât în sere, cât şi în câmp deschis.

Două ghiduri se referă la cultivarea ecologică în sere a unor legume (salată, pătrunjel, mărar, ceapă verde, busuioc), precum şi în sere și tuneluri a unor fructe moi sau pomușoare (căpșun, mur, zmeur, cătină). Al treilea ghid se va axa pe producerea ecologică a sâmburoaselor (piersici, cireșe, caise).

Pentru a activa în cadrul F2F, experţii moldoveni trebuie să dispună de studii superioare de specialitate şi experiență de lucru cu fermierii, în special în agricultura ecologică, dar şi de abilităţi de elaborare a unor materiale informaționale şi infografice etc.

Programul John Ogonowski și Doug Bereuter Farmer-to-Farmer (F2F) este implementat în ţara noastră de CNFA Moldova cu suportul financiar al USAID.

F2F oferă consultanţă agricolă gratuită pentru a promova îmbunătățiri durabile în securitatea alimentară și procesarea agricolă, producerea şi comercializarea producției agricole.

Pentru mai multe detalii, accesaţi linkul http://movca.md/oportunitati-de-voluntariat-cu-programul-farmer-to-farmer-recrutarea-voluntarilor-din-moldova/

Pentru informaţii suplimentare:

Nadejda Mocanu, directorul CNFA Moldova

Tel.: 069260005

nmocanu@cnfamoldova.org


Lasă un răspuns