Congres internaţional axat pe dezvoltarea agriculturii ecologice


Fermierii care practică sau sunt decişi să treacă la agricultura ecologică sunt invitaţi să participe online, în perioada 15-17 aprilie, la congresul internaţional „Organic Ukraine 2021”.

În prima zi a congresului, un reprezentant al comunităţii MOVCA va ţine un discurs cu tema „Restarting Organic Moldova. Expanding frontiers” (Relansarea Moldovei ecologice. Extinderea frontierelor). Discursul va fi prezentat de Tatiana Nistorică, membră a Consiliului de Administrare MOVCA.

Agenda evenimentului include pentru prima zi subiecte legate de dialogul politic internaţional, o masă rotundă cu organismele de certificare, dar şi analize ale pieţei.

În a doua zi, participanţii vor fi antrenaţi în discuţii despre instrumentele de dezvoltare a pieţei de bunuri şi servicii ecologice, dar şi standardele de certificare a acestor produse.

Pentru a treia zi au fost prevăzute subiecte legate de valorificarea potenţialului științific pentru optimizarea afacerilor ecologice.

Cei care doresc să urmărească evenimentul se pot înregistra prin intermediul  https://organicukraine.org.ua/congress/2021/en/.

Acest congres este un eveniment internaţional conceput pentru a consolida comunitatea din sectorul agriculturii ecologice din Ucraina şi pentru a dezvolta parteneriate externe.
–––––

Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova este o asociaţie patronală neguvernamentală care pledează pentru agricultura ecologică şi produse agroalimentare ecologice în Republica Moldova. Membrii asociaţiei sunt producători agricoli, procesatori, asociaţii de fermieri, distribuitori, importatori, exportatori, consultanţi, organisme de certificare, vânzători, consumatori etc.

Pentru detalii, contactați:

Victoria CEBAN, directorul executiv al Asociației MOVCA

Tel.: 078 315 587

E-mail: projects@movca.org

www.movca.md


Lasă un răspuns