Consultanţă agricolă gratuită pentru producătorii ecologici moldoveni


Fermierii moldoveni vor avea posibilitatea de a beneficia, în perioada 30 iunie-14 iulie, de consultanţă gratuită în aplicarea îngrăşămintelor verzi, precum şi în rotaţia culturilor. În acest scop, doi experţi americani se vor afla în vizită în ţara noastră prin intermediul Programului de voluntariat al USAID Farmer-to-Farmer.

Bruce Williams este calificat ca profesor-horticultor cu o experienţă vastă în mai multe domenii conexe şi se va afla în ţara noastră în perioada 30 iunie-14 iulie. El va consulta producătorii în aplicarea îngrăşămintelor verzi. Expertul a acordat asistenţă similară şi în 2020, iar acum scopul misiunii sale este de a contribui la perfecţionarea experienţei existente şi la aplicarea eficientă a acestei practici, relativ nouă pentru fermierii moldoveni.  

Cel de-al doilea voluntar, Seth Urbanowitz, este calificat ca agronom în extensiunea rurală şi se va afla în ţara noastră în perioada 1-14 iulie. El se va concentra pe aplicarea unui ghid de buzunar în rotaţia culturilor în agricultura ecologică, elaborat anterior pentru fermierii moldoveni, şi va acorda consultanţă în implementarea celor mai bune practici în acest domeniu.

Asistenţa este destinată prioritar producătorilor ecologici membri ai Asociaţiei MOVCA, precum şi Institutului „Selecţia” din Bălţi. Consultanţa poate fi acordată şi în mod individual la solicitare în funcţie de agenda de lucru a voluntarilor.

Pentru detalii:

Nadejda MOCANU, directorul CNFA Moldova

Tel.: 069260005

nmocanu@cnfamoldova.org


Un răspuns la “Consultanţă agricolă gratuită pentru producătorii ecologici moldoveni”

Lasă un răspuns