Instruire pentru iniţierea primului proiect de agricultură ecologică în cadrul CEVVC


O instruire cu tema „Iniţierea primului proiect de agricultură ecologică în cadrul Centrului de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău (CEVVC)” va fi desfăşurată marţi, 6 iulie, începând cu ora 9:20, la CEVVC din Stăuceni.

Organizatori ai instruirii sunt Asociaţia Patronală Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA), CNFA Moldova şi Centrul de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău.

Agenda instruirii include sesiuni desfăşurate în sala de conferinţe a CEVVC, precum şi deplasarea participanţilor pe terenurile din preajma centrului din Stăuceni destinate infiinţării unor plantaţii ecologice de livadă şi viţă-de-vie.

Temele din agendă se referă la analiza terenului agricol, înființarea unei livezi în circuit ecologic, importanţa îngrăşămintelor verzi, pregătirea solului, certificarea ecologică.

Subiectele de pe agendă vor fi susţinute de: Constantin Dadu, doctor habilitat, profesor-cercetător al Institutului Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, Serghei Negrescu, fondatorul canalului informativ horticol „Sezonul agricol”.

În calitate de experţi vor mai participa Bruce Williams, profesor-horticultor din SUA cu o experienţă vastă în mai multe domenii conexe, Boris Boincean, doctor habilitat și profesor-cercetător al agriculturii durabile din Republica Moldova, şi Alexandrina Livinscaia, inspector al Organismului de Certificare „Certificat Eco” SRL.

Pentru detalii:

Victoria CEBAN, directorul executiv al Asociației MOVCA
Tel.: 078 315 587
E-mail: projects@movca.org
Site: www.movca.md


Lasă un răspuns