Trei întreprinderi agricole au depus cereri de aderare la MOVCA


Consiliul de administrare al Asociaţiei MOVCA a acceptat la cea mai recentă şedinţă a sa cererea de membru depusă de Gospodăria Ţărănească „Bobeică Maria Ilie” din satul Cernoleuca, raionul Donduşeni.  

GŢ „Bobeică Maria Ilie” a decis să adere la MOVCA pentru a beneficia de asistenţă în aplicarea practicilor ecologice la cultivarea levănţicii şi la producerea uleiurilor din aceasta. În prezent, gospodăria cultivă levănţică pe o suprafaţă de trei hectare.

Conform statutului asociaţiei MOVCA, GŢ „Bobeică Maria Ilie” a achitat cotizaţia de membru pentru 2021 după care Consiliul de administrare a examinat şi aprobat cererea de membru.

Alţi doi producători agricoli care doresc să treacă de la agricultura convenţională la cea ecologică cu suportul Asociaţiei MOVCA au depus recent cereri de membru.

Aderarea la MOVCA le permite membrilor săi să colaboreze prin crearea unor reţele, reprezentanţe şi iniţiative pentru susţinerea şi promovarea practicilor de cultivare ecologică, precum şi informarea despre mediul pozitiv şi beneficiile nutriţionale ale produselor ecologice a mass-media, consumatorilor şi a factorilor de decizie.

Membrii MOVCA stabilesc activităţi comerciale în lanţul valorilor ecologice din Moldova bazate pe standarde comune, lucrează în armonie cu mediul înconjurător şi promovează sustenabilitatea, recunosc necesitatea agriculturii ecologice pentru a fi viabilă din punct de vedere economic.

Totodată, ei recunosc independenţa tuturor părţilor componente ale comunităţii ecologice, conştientizează că întreprinderile ecologice sunt fundamentul industriei ecologice, caută şi folosesc un întreg sistem cât mai apropiat practicilor agricole de afaceri şi încurajează creşterea unui sistem durabil al produselor alimentare care este ecologic, economic viabil şi social corect.

Producătorii – de la mic la mare – sunt cea mai importantă verigă în lanţul valoric al agriculturii ecologice. Lupta pentru susţinerea fermierului ecologic este motivul principal pentru care a fost creată MOVCA.

Membrii sunt întotdeauna disponibili pentru a consulta şi a ajuta fermierii în legătură cu toate aspectele producerii, certificării şi promovării lor în domeniul agriculturii ecologice.

Pentru informaţii detaliate despre diferitele beneficii oferite de Asociaţia MOVCA membrilor săi urmăriţi www.movca.md, precum şi pagina de Facebook MOVCA.


Lasă un răspuns