Recomandări privind crearea fâşiilor forestiere de protecţie


Cele mai importante aspecte legate de crearea fâşiilor forestiere de protecţie, însoţite de unele recomandări ale specialiştilor, au fost redate într-un scurt video şi o serie de infografice produse recent.  

Video-ul conţine informaţii, dar şi imagini relevante referitoare la caracteristicile principale ale fâşiilor forestiere de protecţie, dar şi la diversele beneficii obţinute prin crearea acestora.

Informaţiile se referă şi la sortimentul de arbori şi arbuşti cu denumiri concrete recomandate pentru crearea perdelelor de protecţie, la înălţimea copacilor, densitate, distanţă, amplasare, structură, orientare faţă de vântul predominant.

În afară de video, care va putea fi urmărit şi pe platforma studii.movca.md, au fost elaborate şi infografice cu informaţii privind fâşiile forestiere de protecţie. Pentru a vizualiza cele două produse, accesaţi:

  1. Video perdele forestiere
  2. Infografic perdele forestiere

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „InfOrganic Moldova 202-2022”, implementat de A.O. „Educaţie pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED). AED mulţimeşte A. O. „EcoVisio” pentru produsul elaborat.


Lasă un răspuns