Magazin de produse ecologice deschis de Biocămara SRL la Bălţi


Un magazin de produse ecologice a fost deschis zilele trecute la Bălţi de Biocămara SRL, membru al Asociaţiei MOVCA.

”Este al doilea, după cel de la Edineţ. În acest caz am pus accentul pe dorinţa multor consumatori care veneau de la Bălţi la Edineţ ca să cumpere aceste produse ecologice mănăstireşti”, a precizat Mihai Ceban, administratorul SRL Biocămara.

În magazin sunt comercializate ceaiuri din amestecuri de plante cultivate pe terenurile Mănăstirii Zăbriceni, Edineţ, produse apicole, siropuri, vin mănăstiresc.

„Planificăm să mai deschidem un punct de comerţ în Chişinău şi, dacă va fi cu voia Domnului, ulterior vom merge şi prin unele raioane, cum ar fi Ungheniul.”

Antreprenorul a mai adăugat că în noul magazin de la Bălţi vor fi expuse şi produsele ecologice de marca Biantti, în particular, diferite tipuri de seminţe şi uleiuri din acestea.

Uşa rămâne deschisă însă şi pentru alţi fermieri care dispun de produse de calitate şi certificate sub aspect ecologic.

Mai mult, reprezentanţii Biocămara îşi propun să facă rost şi de alte mărfuri similare din România pe care să le propună prin intermediul aceloraşi magazine.

„Ne-am dori ca în viitor să livrăm marfă şi la export, dar pentru aceasta ar trebui să dispunem de cantităţi foarte mari şi, de aceea, ne limităm deocamdată la piaţa autohtonă.”

Mihai Ceban spune că până nu demult Biocămara îşi vindea produsele doar angro, iar cu amănuntul a început relativ recent prin intermediul unui magazin deschis în oraşul Edineţ, iar acum şi prin cel de la Bălţi.

La baza ideii de a obţine şi a propune pe piaţă produse ecologice mănăstireşti stă intenţia de a promova modul sănătos de viaţă, cultura şi produsul autohton, dar şi valorile creştine ortodoxe, susţine Mihai Ceban.

Mai mult, datorită veniturilor obţinute în urma acestor activităţi, vizitatorilor Mănăstirii Zăbriceni le este oferită hrană, iar la necesitate – şi cazare gratuită.

„Aproape întreg procesul de producere a bunurilor comercializate la magazinele Biocămara este realizat în mod manual de călugării de la această mănăstire.”

În prezent, pe lângă surplusul obţinut din activitatea proprie, Mănăstirea Zăbriceni propune vizitatorilor la pangarul de pe teritoriul său şi produsele ecologice realizate în cadrul parteneriatului cu Biocămara.

Noul magazin are sediul pe str. Decebal 26A (fosta uzină Răut) şi este deschis de la 9:00 până la 18:00, de luni până sâmbătă.


Lasă un răspuns