Instruire în agricultura ecologică pe teren, dar şi online, pe www.studii.movca.md


Mai mulţi membri MOVCA au participat pe 15 septembrie la o vizită de studiu organizată ca parte integrantă a cursului de instruire în agricultura ecologică.

Această instruire în teren a avut tema “Fermierul agroecologic” şi a fost organizată la gospodăria Focaro–Agro SRL din satul Copceac, raionul Ștefan Vodă, membră a Asociaţiei MOVCA.

Agenda instruirii a inclus aspecte privind principiile agriculturii ecologice, cultivarea culturilor de câmp, asolamentul şi rotaţia culturilor, conversia, obţinerea subvenţiilor.

Totodată, participanţii au avut parte de prezentări privind experienţele în implementarea tehnologiilor ecologice, utilajele pentru agricultura ecologică, depozitele certificate eco, precum şi de o vizită o livadă aflată de un an în conversie.

Instruirea a fost organizată de AO “EcoVisio” în cadrul proiectului “Agroecologie pentru dezvoltare rurală durabilă”, susținut financiar de Programul de Granturi Mici al Agenției Globale de Mediu.

Doritorii de a se înscrie la cursul de instruire în agricultura ecologică pot accesa www.studii.movca.md pentru a se înregistra şi a urmări gratuit întregul set de lecţii video.  


Lasă un răspuns