Recomandări privind colectarea apei de ploaie în gospodăriile agricole


Un set de comandări practice privind colectarea apei de ploaie pentru a fi utilizată în gospodărie, inclusiv pentru irigare, au fost redate într-un scurt video produs recent.

Apa de ploaie este o resursă care poate fi şi trebuie valorificată, mai ales, în contextul timpului secetos din ultimii ani. Ea va acoperi necesarul de apă menajeră şi pentru irigare la nivel de gospodărie şi nu doar.

Apa de ploaie nu conţine clor şi alte săruri şi poate fi păstrată în rezervoare subterane perioade mai îndelungate.

Volumul şi calitatea apei colectate depind de cantitatea de precipitaţii, dimensiunea şi materialul acoperişului. Unele tipuri de acoperiş, cum sint cele cu verdeaţă, cu bitum, cu azbociment sau cu gudron, nu sunt potrivite pentru colectarea apei de ploaie.

Autorii video-ului oferă informaţii valoroase privind sistemele şi dispozitivele de colectare, dar şi formule de calcul al cantităţii posibile de apă.

Pentru a urmări, accesaţi – video colectarea apei de ploaie.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „InfOrganic Moldova 202-2022”, implementat de A.O. „Educaţie pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED). AED mulţimeşte A. O. „EcoVisio” pentru produsul elaborat.


Un răspuns la “Recomandări privind colectarea apei de ploaie în gospodăriile agricole”

Lasă un răspuns