Un set de recomandări practice privind planificarea şi proiectarea unei ferme în sistem ecologic au fost redate într-un scurt video produs recent.
Potrivit experţilor, pentru aceasta este nevoie de o motivaţie puternică pentru un mod de producţie în armonie cu legile naturii, cunoştinţe privind agricultura ecologică, precum şi teren agricol potrivit.
Un plan bine închegat şi un design potrivit contribuie la reducerea riscurilor, creşterea fertilităţii solului, crearea unei microclime favorabile, gestionarea eficientă a problemelor curente, evitarea poluării şi eroziunii terenului, valorificarea resurselor iniţiale cu investiţii minime.
Ferma ecologică este de lungă durată. Proiectarea acesteia include activităţi de inspecţie şi certificare ecologică, iar perioada de conversie diferă de la o cultură la alta şi poate dura de la un an până la trei.
Pentru a urmări, accesaţi: Video designul fermei ecologice.
Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „InfOrganic Moldova 202-2022”, implementat de A.O. „Educaţie pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED). AED mulţimeşte A. O. „EcoVisio” pentru produsul elaborat.