Recomandări privind producerea agricolă durabilă în sistem ecologic

O nouă publicație, intitulată „Recomandări privind producerea durabilă a culturilor în sistem ecologic în Republica Moldova”, a fost elaborată în 2022 în cadrul Proiectului „Suport instituțional pentru agricultura ecologică din Republica Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de Institutul Central pentru Supraveghere și Testare în Agricultură (UKZUZ).

Publicația oferă informații generale pentru o mai bună înțelegere a principiilor de bază ale producerii ecologice durabile.

În opinia autorilor, agricultura ecologică controlată reprezintă cea mai complexă și potrivită soluție la multiplele probleme cu care se confruntă în ultimii ani agricultura lumii în contextul schimbărilor climatice.

În lucrare sunt prezentate o serie de practici folosite cu succes la nivel mondial și care au menirea de a ajuta fermierii din țara noastră să facă față pe termen lung unor provocări cum sunt – seceta, eroziunea și compactarea solului. O mare parte a acestei publicații se axează pe evaluarea și stimularea sănătății solului.

Versiunea electronică a lucrării poate fi găsită la rubrica Publicații în versiunile RO (hyperlink) și EN (hyperlink).