Ziua Câmpului de Soia la ICCC „Selecția”, Bălți


Asociaţia Donau Soja și Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp ‘‘Selecția” vă adresează invitaţia de a participa la ziua de câmp organizată la platforma demonstrativă pentru soia.

Joi, 18.07.2019, ora 9:00, ICCC “Selecția”, Bălți.

Program:

9:00 – Registrarea participanților la sectorul experimental ICCC “Selecția”, Bălți.

9:30 – Deschiderea “Ziua câmpului de soia”, cuvânt de salut din partea Asociației DONAU SOIA, Ambasadei Austriei în Moldova, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp “Selecția”. Prezentarea soiurilor de soia (28) la Lotul demonstrativ.

10:15 – Prezentarea experiențelor: norma de semănat, metodele de semănat, inocularea semințelor, epoca de semănat, protecția plantelor, administrarea îngrășămintelor în perioada de vegetație.

12:00 – Prezentări și discuții în Restaurantul “Aurica” (mun. Bălți, str. Malinovsсhi 2)

13:30 – Prînzul

Coordonate GPS: 47.774502, 27.863460

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului “Creșterea competitivității sectorului agroalimentar prin integrarea în lanțurile valorice interne și globale în special a sectorului cultivării soiei” a Programului “Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova (DevRAM), finanțat de Uniunea Europeana și implementat de Agenția de Dezvoltare a Austriei (ADA), în parteneriat cu Donau Soja Austria și Centrul Educațional “ProDidactica”, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

La organizarea platformei demonstrative și-au adus contribuția companiile AgraForUm GmbH, DAYMSA și FPC Bioprotect SRL, Rizobacter, BHS Bio Innovation SRL, Belchim Crop Protection Romania.

Persoane de contact:
ICCC “Selecția”: Ion Boaghii
Tel: 069394069

Donau Soja: Galina Leașenco
Tel: 069137734
E-mail: moldova@donausoja.org


Lasă un răspuns