Republica Moldova va participa la cea mai mare expoziţie de produse ecologice din lume


Republica Moldova va fi reprezentantă la cea mai mare expoziţie de produse ecologice din lume – „Biofach” – de fermierii membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA).

Expoziția va avea loc în orașul Nürnberg, Germania, în perioada 15-18 februarie 2022, iar pentru Asociația MOVCA această ediţie va consema participarea pentru al IV-lea an consecutiv cu stand de țară la Biofach.

Companiile care doresc să participe la expoziţie vor fi selectate prin concurs şi trebuie să întrunească mai multe condiţii, inclusiv să dețină certificat de producător ecologic sau care să confirme aflarea în perioada de conversie şi să dispună de produse ecologice. Totodată, participanţii trebuie să achite contribuția proprie de participare, să elaboreze împreună cu echipa MOVCA planul de participare și să urmeze recomandările experților, dar şi să cunoască limba engleză.

În urma concursului vor fi selectate 4-6 companii participante cu câte 1-2 reprezentanţi fiecare. Data-limită de completare a formularului este 26 iulie 2021.

Biofach oferă producătorilor posibilitate să stabilească parteneriate de lungă durată, să realizeze exporturi pe piețele internaționale, să acumuleze experiență în promovarea produselor și să se informeze despre ultimele tendințe din sectorul ecologic mondial.

Participarea ţării noastre la „Biofach” este posibilă datorită suportului financiar obținut de la Agenția de Investiții a Republicii Moldova, Programul Farmer-to-Farmer implementat de CNFA Moldova cu suportul USAID, Reprezentanța în Republica Moldova a Organizației Cehe People in Need etc.

Pentru detalii suplimentare, accesaţi movca.md şi civic.md, adresaţi întrebări la info@movca.org sau la 078 22 88 77.


Lasă un răspuns